ASSaLAmUAiKuMM.....

salam ukhuwah dihulur mendahului diriku...
ahlan wasahlan ya sahabat....
pelabuhan sauh tintaku di laman ini membawa seribu satu makna yang mendalam bagi hidup ku..
memberi sejuta satu erti dalam perjalananku menujuNya..
pencarian sebutir permata hitam di dasar laut keimanan akan ku teruskan,... walau ape pon yang akan aku tempuhi... akanku gigihkan jua demi cintaMu..... insyallah..

Saturday, January 8, 2011

untuKMU ibu..~~

assalamualaikum...

kehadapan ibu TERCINTA lagi TERSAYANG..
perMAta haTI along...
sepatotnya along perlu sambung wat essemen SbE yang terbengkalai tu,..
tp along tk leh nk fokus biler along thu mak tak cam biase..
along nak dgr mak PErli along cm biase.. along nk dgr mak kate along bulat...
along nk dgr mak usik along gn si MAil tu.. along nak dgr mak ketawa cm biase...
tapi tadi time along kol, suara mak lain..
bila along tanya, mak kate suara mak lain cos tgh ngantuk... mak tipu alongkan??
along thu mak ngah SEDIH kan?? along tahu walaupon mak tak ckp.. along thu mak.. alongkan anak mak?
along try nk wat mak gelak2 cm biase gn lawak yang entah pe2..
yer mak gelak, tp gelak mak hambar.. tak cm biase..
biler along ckp; 'mak, org nk kawen boleh?'
terus jer mak ckp; 'boleh.., kawen la..'
pelik??? seyes.. along pelik.. biase mak akan tanya along; 'ader k orang yang nk masuk pinang tu?'
tapi tadi lain jawapan mak...
mak.. along rindu sangat2 kat mak... betul! along tak tipu... along teringin nk makan makanan yang mak sUAp.. walaupon mak kate geli nak suap, tapi mak suap jugakkan kt along.. bahagia sgt ase...
malam2 mak akan usap dahi along time tidor kan? along tidor tersenyum soram2, mak..
beruntung sangat dapat mak sbg IBU...
biler along kol maksu tanya sal mak... maksu cakap mak SUNYi kot....
agipon takder oRang kat umah.. yaYA pon dah gi KL, ayie tak lame agie akan ikut maksu..
maksu ckp, mak selaLu tanya sal Along kat maKSu..
along tahu MAk rindu Along kan? alonNg PON RindU mak.. Rindu SANGAT2..
mak JANGAN sedey2 tau..
along sihat jer Duk sini.. betul mak, along dah bulat dah sekarang,,
agipon aloNgkan ader abang sepupu kat sini.. kawan2 pon ader ni..
budak kedah and budak melaka yang datang umah kita aritu pon ader mak..
eCAh, budak bESUT yang mak jumpe kat airport tu pon ader...
along ok la mak.. insya Allah, takde pe2..
mak tak yah la bimbang2 neh? along nak mak epi2 cam biase tau..
saYAng mak sgt2...

emm.... hai hati, jgn la kau rapuh! ya Allah kuatkanla aku dengan semua ini... amin!
along doakan ;


ya Allah ya Tuhanku, cucurilah rahmat dan kasihilah kepada kedua ibubapaku seperti mereka mengasihi dan menyayangiku sewaktu aku kecil.. amin..

untuk mak gn ayah yang TERSAyAng....




4 comments:

  1. ayein,
    runtun jiwa aku bc yein
    :'(
    rindu~
    aku rasa ape kau rase tu yein.

    ReplyDelete
  2. moga2... Allah kuatkan kita! insya Allah... kita mampu... and harap jugak Allah beri kekuatan yang same tuk parents kita.. ya Allah peliharalah mereka dalam jagaMu..
    amin...

    ReplyDelete
  3. :(
    xmo sedeyh2 kali kedua.. huhuhu
    stgi aku lak teyak..:(

    ReplyDelete
  4. mi! jgn teyak.... kan tak pasal2 aku pon ikut berjemaah teyak gn hang.. cenyum2~~ heehehe..

    ReplyDelete

salam terima kasIh..

...TERiMA Kasih diHUlurkaN keRAna Sudi menJEngukkan Diri DiLAman SeSaWAng yang BersaWang INi...
Lots of Love..
~~ayein~~