ASSaLAmUAiKuMM.....

salam ukhuwah dihulur mendahului diriku...
ahlan wasahlan ya sahabat....
pelabuhan sauh tintaku di laman ini membawa seribu satu makna yang mendalam bagi hidup ku..
memberi sejuta satu erti dalam perjalananku menujuNya..
pencarian sebutir permata hitam di dasar laut keimanan akan ku teruskan,... walau ape pon yang akan aku tempuhi... akanku gigihkan jua demi cintaMu..... insyallah..

Wednesday, January 12, 2011

Concern!

ayein...
kenape gn kau ni...  kau ok k? (monol0g jiwa.. adduSSs!)
aduhai hati yang satu jgn ler kau wat onar lagi.. 
be strong please! be firm and beware of your own emosi yang entah pe2 ni...
 hurm... (inhaled, exhaled... inhaled...exhaled...)
ayein2...
kau ni kenape?? pelik semacam jer... kenape?? 
why? what's wro0o0ng dear?? what's wrong? (berMonolog lagi.)
~~~entah! tak tahuUUU! ~~~~~~
aku nak Quote sebaris ayat ni LEh?? 
(ala quote jela, tu pon nk tanyer k? pelik btul la kau ni ayein...) <--- tgok! bermOnolog lagi..
SAH!! emang ader yang tak kene ngan kau ni .. isy, isy, isy..!!!

quoTation itu berBunyi begiNI~~
         kalao takDEr makhluk yaNg nk concern sal kita, ALLAH kan ada!
walaupon hanya sepotong ayat, tapi makne yang tersirat lagi menyiRAt tu mamPu meNusuk2 hati yang Satu itu... ya Allah.. 
conCern Allah pada Kita (pada kalian, aku mahupon sesiapa) tak Mampu dan tak dapat ditandingi langsong oleh mane2 cOncern yang datang dari ceruk2 bumi ni... walauPon dilawAn denGan cOncern dari Berjuta2 makhLuk, concern DIA yang HAkiki itu tetap YAng terULUNG.  
kalian (aku sebenarnyer) tak perlU rase sedih, menyedihkan, menyeDehi, kecewa atau Sebagainye dek Kerana ketiaDaan sesiapA tuk toloNg meNG 'concERn'kan tentang kalian, tentang kesakITAn, keSusahan atau KEseksaaN yang kalIAn tangGUngi, beBAni atau haDapi....
kenape aku yang keNe tangGung menda ni soram2? takder orang pon kisah sal aku..           kenape2?? kenape aku yanG dapat camni, dapat cmtu.. trouble situ, trouble sane...
hah, kadang2 soalan weng2 camni kuar dari fikiran kita biler kita ader face something bad kan?? tol tak kalian??
kalo tak pernah, bagUSla,, alHamdullilah... 
THUMBS up!
kalau kiTA seDar yang Ujian dataNG dari ALLAh itu bukan Sahaje datang tuk Menguji kEimaNan dan ketakwAan tp juga unTuk bagi HINT  yang 
ALLAh 'concern' pada Kita..,
Kita tak kan peRnah raSe 'DoWn' cam tu.. 
tAk kan rase KEsengSaraan loneliNess tu...
beTUL...
Allah bagi kitA ujiAn tu sbb Allah concErn kat kita.. 
Allah nk kita SelaLu meNGadu kat DIA dgn DOa2 yang penuh Rase keHAmbaan dan pengharapan serta KEyakinan 
yang utuh padaNYa..  
Allah itu MAHA PenyaYANg dan rase SAyang yang ader kat kita NI pon miliK DIA.. 
Allah SELALu saYAng KITA.. 
tapi KIta jer yang TAK SAYAng DIRi sendiri.. 
Allah KAta JANGAN, kita KAta Boleh...
ALLAh kate ' amar makruf nahi mUNGKAr'
tapI kitA SWitch - amaR MUnGkar naHI tu plak yang makruf..
NAUzbillAh...
Allah suRUH semayang 5 kali shari, puase sebulan stahun pon KIta MengeLUh... 
ader jer Alasan yang kita nak BAgi... 
agak2 nanti... 
Alasan2 dan hujah2 mantap yang kita BAgi tuk lepasKAn diri dari laksanakan tugas sebagAi hambaNYA kat dUnia ni akan diterima TAk kat HAri PEmbaLASan tu??
Renung2kan...
WallahuaLlAm...


(p/s ; peringatAn tuk Diri SEndiri yang SElalu and senanG lArgha n HAnYut ni...)
CREDIT TO : MR you know WHO yOU are! =)
                      ; Miss Nadiah jugaXx dgn kata2 itu :
                             la tahzan yein.
                             :) ♥
                             kan Dia ada?
                             'Allah tidak menetapkan qadha' bagi seorang hamba, kecuali qadha' itu baik bagi dirinya'

2 comments:

  1. jgn sedeyh2..
    kita kan hidup berukhuwah..
    xmo sedeyh2..
    chill ^^

    ReplyDelete
  2. yeay! aku syang hang.. berukhwah kita kerna Allah.. =)

    ReplyDelete

salam terima kasIh..

...TERiMA Kasih diHUlurkaN keRAna Sudi menJEngukkan Diri DiLAman SeSaWAng yang BersaWang INi...
Lots of Love..
~~ayein~~