ASSaLAmUAiKuMM.....

salam ukhuwah dihulur mendahului diriku...
ahlan wasahlan ya sahabat....
pelabuhan sauh tintaku di laman ini membawa seribu satu makna yang mendalam bagi hidup ku..
memberi sejuta satu erti dalam perjalananku menujuNya..
pencarian sebutir permata hitam di dasar laut keimanan akan ku teruskan,... walau ape pon yang akan aku tempuhi... akanku gigihkan jua demi cintaMu..... insyallah..

Thursday, June 30, 2011

of way home...

sekarang ni ayein tgh bersiap tuk journey home.. full of happiness and nervous.. kul 6 ayein naik taxi tuk ke bus station... kul 7 naik bus, smpai airport insya Allah kul 11.35 pg.. flight kiterang kul 1700. Doakan kami yer.. see you in the next entry..
----------- moga2 Allah memberkati perjlanan ni and mempermudahkan sgla urusan.. Amin..-------------

Wednesday, June 29, 2011

merEka itu dugaan buatku

hey you guys!! (taksuke budak2 laki kat skolah tu!! errrghhh!! waaghhhh!!) why don't you just let me off! tkpuas2 lagik ke korang wat spekulasi time kat sekolah dulu smpai skrng masih lagik nk wat spekulasi liar gn laki tu! ape korang nak sebenarnyer ni.. tolongla, mende tu dh 4 thun blaku.. time kt skolah dulu, korang macam2 wat, korang pandai2 jer ckp bukan2 sal aku gn mamat yang enth dri mane wujud tu! aku diam jer, walaupon lam hati Allah jer thu.. aku wat derk, wat dunno tp tk bermakna aku suke layan kerenah korang yang menyakitkan hati tu!! waaa... aku rase cm nk karate satu2 korang semua!! tgok.. tibe2 aku dh tnsion.. sampai ati korang! main sedap jer buh name panggilan pelik2 kat aku.. suke hati korang jer ckap aku ni SUKA kat mamat tu! eh tolongla.. sikit pon aku tk heran, aku kenal pon tak mamat tu sapa! tibe2 leh korang ckp AKU yang usha mamt tu?? buang tabiat ke pe ni?? korangni.. erh! aku ase nk lesing2 jer, nk fire2 cm ultramen fire alient2 yng serang bumi tu. aish.. nasib, aku leh tahankan diri duk senyap, tebalkan muke lalui hari2 skolah tu.. Alhmdulillah jugak, Allah bg kekuatan kat aku.. kalo tak, mahuknyer aku gi serang korang2 tu,.. aku bukan takbiase serang2 orng ni.. hoh0ho0.. wahaha.. alhmdulillah syukur, sbb keWarasan aku  masih lagik ade. boleh lgik fikir mane baik, mane buruk.. agipon klo aku layan korang, aku pon same tak 'CERDIK" la kiranyer..
mak kate.. 'sabarla, biarla orng buat kite, jgn kite buat orang..jgn layan, wat tkthu jer. kalo layan kite pon samela gn perangai dierang2 tu..' time kasih mak gn kate2 tu..
pengalaman ngeri 4thun lepas, byk mengajar aku sabar dan tabah dlm hadapi hari2 yang penuh dgn dugaan. merapatkan aku dgn sang MAHA PENCIPTA.. menjadikan aku lebih matang dan mampu berdiri dgn kaki sendiri.. aku tahu, setiap sesuatu yang berlaku ada hikmahnya dan yang terbaik untuk aku.. dan mungkin jugak, aku orang yang paling layak utuk diuji dengan ujian sebegitu. sentiasa berfikiran positif yer ayein.. INGAT, 2:216... dan Allah itu maha mengetahui sedangkan aku tidak.. jdi sentiasalh tabah n sabar hadapi hari2mu yer ayein..
walk ahead and never turn back. close your ears, open your heart and listen. Allah is there for you, ayein...

menGiRAa detik meMbilaNg waktu

assalamualaikum.. hai..
Alhmdulillah, segala 'pengayuhan' ayein dh abis dah, cume nk tunggu esok jer tuk print and antar..
emm.. semakin dekat tarikh special tu, semakin berdebar ayein jdnya.. dupdap dupdap.. tak thu kenape.. tk keruan jer, ya Allah.. *smbil geleng2 kepala*pe kenela gn ayein ni.. isy3..
entahla ayein pon tk thu kenape leh ader perasaan cmni. perasaan yang same ayein rase biler mula2 nk dtg sini.. aYYAkk, tpikan ayein, cm tk logik jer berdebar nk jumpe famili sndiri.. ngee~~~ ayein2. ader jer kau ni kan. suke jer wat pelik2.. huhuhu..
emm macam mane ek reaksi ayah gn mak biler tibe2 tgok ayein tercongok depan pintu?? hurm.., ya Allah... kaklong rindu nk peluk mak gn ayah... apepon, doakan perjalanan pergi dn blik kiterang yer kalian? moga2 Allah permudahkan urusan kami.. amin..

p/s: cmner ek reaksi dierg biler jumpe kaklong dierangni? ape dierg rase.. adakah kaklong masih same cm kaklong yang dulu, atau kaklong dh jadi kaklong yang lain atau mungkin jugak kaklong bukan lagik kaklong tapi 'kakSu'.. hurm... wondering.. o0o0ps, cm mane pulak dgn AYIE?? die kenal lagik tak 'IBU" die? cmner gn dollah? kucing aku tu.. agak2, kalo aku pnggil die dollah, die dtg tak? emm ayam jntan tu lak? jinak lagi k tak eh? hurm.. aish.. macam2 mende ayein pikir kan? patotla cuak semacam.. ngee~~
heheh saya kan ayein, kalo tak byk kerenah bukan ayein la tu... hoh0ho0h

Saturday, June 25, 2011

kasihnya Ayah membawa kesYurGa

salam..
ketika sedang berREvision tuk exam Learning and the Learner next monday, tibe2 rase Rindu menjeNGAH diruang fikiran... Rindu... yer aku rindu.. rindu pada siapa ayein?? hurm.. ayein rindu pada semuA2.. tadi kol ayah, pastu saje jer ayein rengek2 ckp kat ayah nk makan tu, nak makan ni.. tnyer ayah macam2.. hehe.. pastu ayah ckp kan dh nak balik, 6ti blik kite beli la semua tu.. makanla puas2.. comel jer ayah kan? hehe ayein ckp, mane ader, lambt lagila ayah kaklong nak bLIk..sebulan lebih lgi.. (maaf ayah, kakloNg tk bgthu the exact trikh kaklong blik.. hehhe kaklong nk wat surprISE!!! ngeeEE~~ ) nak thu tak kalian?? ayah siap pesan, kalo nak blik bgthula awal2.. sebab ayah nak beli tiket nak g KL.. Nk ambik ayein kat airport.. ayah2. kaklong dh besarla, boleh blik sendiri.. tgok, ayah selalu igt kklongni kecik lgik.. ayah kklong dh umur 21 thun dh. dh boleh cri menantu kt ayah dh.. ahhaahaha kikikiki... ayah2.. comelkan ayah ayein..?? and sebab ni jugakla ayein tk bgthu ayah @ mak kalo ader benda2 pelik berlaku.. bukan ayein nak membelakangkan mereka, tp ayein TAKNAk dieraNG risau.. ayein tk suke tgk dierg sedih sbb ayein. ayein ni jenis susah nak sakit, tp skali sakit, masuk hospital terus... selalu jugak wat dierang tak tdor malam2 time duk hospital, terutamanya ayah. ayein igt lagik tahun lepas ayein masuk hospital, ayAh la orang yang satu2nya ada kat sebelah ayein. pagi2 lagik ayah dh dtg jenguk ayein kat hospital. terkejut jugakla, cmner ayah leh dtg pagi2 buta dari pasir mas k Hospital Kota Bharu tu sorang2.. biler ayein tnyer ayah dtg gn sape, ayah diam.. mata ayah merah jer.. ..ayein tnyer lagi, ayah dh makan..? ayah diam jugak.. terketar2 ayah time tu ayein tgok. kaklong thu ayah tak makan lagik kan sambil hulurkan roti yang kawan aku belikan semalam.. mule2 ayah tknak makan sebab tkut ayein lapar, tp biler ayein ckp ayein dh makan baru ayah makan. perlahan-lahan ayah suap roti tu. ayein tak snggup nk pandang ayah lame2. ya Allah.. sayu hati ayein ni .. dgn suara tersekat2, ayein marah ayah time tu. ayein ckp 'kenape ayah dtg, ayah duk jerla kat umah. kaklong boleh jaga diri. kaklong sihat jerla. kaklong tkde ape2 pon', kaklong kuatla. [ayah, kaklong mintak maaf, kaklong tkder niat pon nk ckp cmtu, tp kaklong sedih tgok ayah susah2 cmtu sebab kaklong] mase tu rase cm nak menitik air mate ni, tp ayein tahan. ayein tknak ayah tgok. ayein tknak wat ayah sedih...  sebabnyer kaklong sayang ayah sangat2.. ya Allah, terima kasih sebab kurniakan aku seorang bapa yang penyayang mcm ayah..
pelihara dia dalam jagaMu, ya Allah dan berikanlah aku peluang tuk membahagiakn mereka... amin..

Sunday, June 19, 2011

a day for my fatheRs..

salam..
hi kalian..
only yesterday i managed to call my ABAH. i've been trying to call him so many times the other days, but nothing!. a bit frustrating.. rase mcm nak merajuk gak la.. huhuu.. tapi, alhmdulillah semalam dapat jugak berckp.. My aim was to wish him "SELAMAT HARI BAPA, aBAH".. but.. mulut ni, rase berat sgt nak bukak.. i've tried my best to wish that to him.. but then, nothing came out! i was stuck! hoh0ho0..
tak tahu kenape berat sgt nak wish, tapi kalo dengan AYAH laju jer..
boleh wish sambil bg flying kiss lagik kat ayah.. hehhe.. sayang AYAH yang COMel ITU.. NGEE~~
haish.. entahla.. ayein2.. teringin nak wish, nak bermanje2 cm org lain manje2 gn aBAH dierang.. cm Aku manjer2 gn aBAh2 yang lain, tpi.. KEKOK.. rase cam, PELiK.. seem there's something between US..
**dush, dush, ketuk2 kpale kt meja.. hoh0ho0**
kadang2 rase ABAH cm cIkgu aku kat sekolah.. sebab aku rase cm formal jer biler ader kat sebelah aBAH.. kadang2, nak 'berakSi' natural pon aku takut. takut aBAH pandang pelik.. *ayyak! dush, DUSh lagik*
tkpe2.. takes your time ayein.. jgn terburu2! slow slow ek, re 'EStABLISHed' ur relatIONSHIP..
pray hard, and may ALLAH ease this.. amin...
ape2 pon... kaklong nak wish
' Selamat HARI bAPA kepADA AYAH, ABAH, abah YAYa, abah Acik, aBAH mimi and semua2 yang bergelar abAH. moga2 sentiasa berada dlm RAHMAtnYA.. amin..'


p/s: kaklong nak send mesej kat abah sbb kaklong tak mampu nak berVOICE call gn ABAH.. hope, u'll get the message together with the kisses from me.. ngee~~

Thursday, June 16, 2011

kayuh menGayuh


aku dan pengayuhanku... ayyuh... kayuh lagik ayein.. 2 destinasi satu pelabuhan... sabar2.. kayuh ELT, kayuh L&L, berlabuh kat pengkalan 525 tuk exam L&L pastu siap sedia tuk kembali ke KEm di MALAYSIA berjumpe KOmAnDER n KAPTEN kat terAtak di chETok@ yam RIVEr.. may ALLah ease this journey.. amin~~ ♥ ♥ ♥

tongkang pEcah~~ ho0ho0o0






Tuesday, June 14, 2011

detik dan waktu!

tibe2..
aku terkesima...
tersedar bahawa aku. dia, kamu, mereka dan sesiapa saje mempunyai kisah hidup yang berbeza2.. setiap manusia akan diuji mengikut kemampuan mereka dan sesuatu itu berlaku dgn izinNYA..
ya Allah.. aku redha atas segalanya.. aku bersyukur dgn segala kurniaanMu padaku.. alhamdulillah..
SubhANallah~~

Sunday, June 12, 2011

the TriaNgLe~~

PuterA KETAM vS RaJA SOtonG
the decision is...
I choose puteRA ketAm! 
i'm soRry, You're just to0 late to have me as yours, wahai raJA sotoNg..
walaupon putera Ketam Tu sendiri tak tahu yang die Tu adalAh Putera ketaM aku, ho0ho00..!
he doesn't even know what  the real story is. tpi raJa sotong,  saye tak reti nak berfeeling2, nak beremo2.. so baik, you forGet about it! useLEss jer, tkyahla wat serabut2 kepala.. saye pon riMas dibuatnYer.. hhuHU~ ok, ayein tipu jer kalo tak reti berfeeling, ngee~~ masaLahnyer skrg, ayein tkder hati.. kalo ader pon maybe tuk PuterA keTAm tu Kot.. (watak yang tak tahu kewujudannya.. hehe, tkper yang penting, ayein taknak kat RAJA SOTONG!) tolongla.. please, just leave me alone, let me be me myself without any other restriction!
tapikan..kalo betul2 awak tekad, kenApa tak jumpe jer gn mak AYah saya?? hurm.. wondering~  (=J=)
kalo ader jodoh tak kemana jugak wak., tkyah risau2..  kan2? kite serah pada qadha' dan qadar Allah.. InsyA Allah semuanyer ok.., ketentuanNYA adalah yang terbaik untuk kita..
and again, i'm sorry.. i mean nothing, please respect this.

~ya Allah, help me.. Dekatkanlah hatiku dgn hatinya jika dia untukku biler masa dan keadaan yang sesuai itu tibe. jika dia bukan untukku, jauhkanlah die dariku agar aku tidak terjerumus dlm perkara yang melaghakan aku dari mengingatiMu, ya Allah..Amin~~


aku mengharapkanmu, encik 'ketaM'!
berdua dgn mu pasti lebih baik~~ :)

Saturday, June 11, 2011

A.W.A.k!

saya komPIUH! lupekan, please..!!
i'm not meant for you! please.... find someone else... you're just to0 late to win mine! i've been taken by someone else, my 'PRINCE cRAB' :).  sorry~~~ ^^
SAYE takNAk!!!!!
tasteless + effortless + feeling-less + heartless ayeinLeSS!
there's no LOVE except for Spouse! 
that's my decision! Respect this, please....
awak buat saye pening!

Wednesday, June 8, 2011

story of a girl..

time sekolah menengah dulu.. budak pompuanni selalu jer naik angin gn seorang budak lakini.. die pnggil budak laki tu TENUK! haisy! pompuan ni pon cepat sgt naik angin.. huhuhu.. mane tak naik angin.. asyik kene kacau jer.., menyampahla die. budak pompuanni suke tidor lam kelas time prep, then biler sedar tup2.. selipar die tergntung kat kipas.. kadang2 lesap ilang kemana.. beg kadang terbang ke kelas sebelah.. mahunyer budak pompuan tu tak angin! hari2 mgamok jer keje budak pompuan ni.. tenuk tu pon satu, asyik nak kenakan budak pompuan tu jer keje die.
  GERAM!! GRRRR,,,RRR!!
kalo budak pompuan tu naik angin, member die dh thu dah puncanyer mesti gaduh gn tenuk.. hohoo0.. dh jadi rutin dh bg budak berduani.. cikgu pon dh thu, kami memang takleh segroup.. ngeh3.. tp kdg2 budak pompuan tu terpikir, tkleh k tenuk tu lyn die elok2.. tp.. uhm! hampeh.. dh namenyer tenukkan... memang cmtula perangainyer! tenuk tu hobi die suke marah2 budak pompuan tu! menyampah! and kadang2 barang budak pompuan tu, dh jadi cm hak die.. isy3.. kalo gn org lain reti plak mintak kbenaran, reti ckp elok2,, klo dgn bdak pompuantu uhm, jgn harap ler.. huhuhu.. and ader satu ketika, budak pompuan tu kene kurung lam tANdas LELAKI! diulangi diKUrung dlm tAndas LELAKI!
tenuk tu ambik beg sekolah budak pompuan tu letak lam tandas lelaki, then biler pompuan tu masuk tuk ambik beg, die kunci kat luar!!! warghhhhh, geraaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmm!!! rase cm nak ketuk2 jer kepala die.. seriUS! budak pompuan tu bengang! dhla biler kuar dari tandas laki tu, peh.. ramai gilerss bebudak lain duk beratur kat beranda tgok aksi tu! ya ALLAh... maLU!!! so, ape lagi..
budak pompuan tu dh tkleh nak tahan lagi dh.. die ambik batang penyapu die nak ketuk tenuk tu! hah!! nak thu tenuk tu wat per???? die larik keliling bgunan akademik tu.. huhuhu..padan muke tenuk tu! hoh00o0..
ok, so now.. dh lebih kurang 4 thun dh pengalaman tu berlaku.. n 2/3 hari lepas.. takdir menemukan mereka kembali dlam dimensi alam maya yakni FaceBOOK..  so, below is the conversation..
time sekolah dulu2.. ngeh3....




p/s: :) hehehe..... kesian budak pompuan tu kan???....
[0_o]

Sunday, June 5, 2011

of Taunton and the train...

salam kalian...
how are you dear?? wishing you a lovely day.. amin..
emm ok, i wanna tell you a story of mine about the journey to Clark's village.. hehhe
here is the journey details....
         Plymouth -------> Taunton ---------> Bridgewater --------> Clarks' village (CV)
we travelled from Plymouth to Bridgwater via train and from bridgwater station to CV, we had to take the inter-city bus (first bus).
ok, now the experience begins... ho0hoh0ho0
the journey to CV,
kat Taunton, we had an hour plus gap for the next train to Bridgwater. time duk tunggu mase sejam lebih berlalu, aku namapakla sign board yang tulis "CITY CENTRE", so, dek sebab akuni terlalu kreatif and semangat nak mengusyar, aku usulkanlah cadangan untuk jejalan kat area2 Taunton memandangkan city centre tu takler jauh sgt.. agipon alang2 dah sampai, why not kite explore kan..? heheh
so, kami 3 org pon bergerak ler.. (Ummi, YAh, and aku) jejalan punyer jalan, tibe2 ternampak sorang pompuan duk kat tepi jalan tu.. rambut paras bahu, pandang jer kiterang, muke nampak cm lebam2.. umi kate muke die mcm kene DERA.. entahla aku tak sure muke kene dera cmner.. hehe. tpi aku tak tgok sgt pon kat die, aku cuak sebab care die pandang cm orng Psycho pandang.. *interpretation aku jer tu, ngeh3....*
biler kiterang lalu depan die,
yah jalan laju2.. aku pon ape lagi turut menggandakan kelajuan jugakla.., ummi jer yang selamber  ber*catwalk* [maklumlah pakai skirt, kene ayu skit.. wakakaka oo0o0ppps sori mi.. ehhee]. biler kiterang melepasi die, aku pusing.. Aik??!!! die ikut kiterang~~ err?? kreeek, krek, krek.. per kene gn makcik ni?? makin laju kaki kami, makin laju jugakla kaki die.. aish, ape lagi YAh awal2 lagik dh CABUT LAri.. aku pon tak kurang HEbAT  jugAk.. pecut daaa~` hahaha.. aik ummi?? ummi kat blakang  skit, sbb die tak realise pon sal pompuan tu psyCHO.. haha... then biler aku dan yah dah semangat lari brulah die mula nak berlari.. hehe [kejam tol, selamatkan diri sesorang jer cik ayein ni/.. kesian umi kene tinggal kat blakang.. hehe SOo0o00 Sorry mi.. tak sengaja..]
kami berlari sekuat hati sesambil terpekik pekik2 memanggil BUS! BUS! BUS!
aik asal panggil bus??? nak thu kenape?? sebab, nak COVER malu.. ahhaaHHAHA..
berlakon konon2 kiterang KEJAR Bus, padahal maKcik Psycho kat belakang tu yang keJAR KiterANG.. hahhaha..

p/s:  6ti ayein sambung citer tuk pengalaman journey balik ke PlymOUth, kejap gi yer.. ngeee~~

salam... HAi.. sorii yer.. ambik mase berhari2 nak smbung citer ni.. hehhe
ok.. now, i'll tell you the story..
time journey back to MArjon.. ayein duk sebelah minah saleh kt dlm train.. ok jer.. die pon nice jugak.. blakang ayein, seat yah gn Zue.. kusi kat row sebelah tu ada sorang kakak 'saleh' yang duk.. mula2 journey tu.. all smoothly run and.. kami hepi jer duduk kt kusi tu sesambil merehatkan badan yang kepenatan ber'shopping'! fuuyo0o0 cm byk jer ayein shopping.. ekeke...
tapikan.. langit tak selalunyer cerah.. ngee~~ so, after a few stations, ada sepasang suami isteri ni duk melilau2 cri seat.. and kebetulan jugak, seat kat row sebelah tu kosong.. dierang duduk la kat situ.. tapikan.. biler ayein pusing, alamak!!! ya ALLAH! fuyo0o0... bapak besor anjing die! dup dap dup dap dup dap.. irama jantungku rancak berkumandang.. hoh0ho0.. cuak seyh.. ketar kaki ni, biler si anjing berkenaan betul2 kat sebelah kaki aku.. cube byngkan die duk melintang kat tgh2 path way train tu sesambil ekor die melibas2 kene plastik shopping aku.. minah saleh kat sebelah aku tu tahu kot aku takut sebab every time anjing tuk buat aksi, menggeliat, bergerak kesana ke mari aku akan angkat kaki then himpit2 minah tu.. aku susun 10 jari ckp kt die, 'i'm sorry..' then die senyum tgok gelagat aku.. hoh0o.. takut.. aku seram.. tak suke anjing! aku takut kene jilat mcam hari tu.. eeee! geli,,
YA ALLAH, selamatkanla aku..
tak putus2 aku berdoa jgnla anjing tu wat hal.. mcam biasela aku kalo tkut, tangan sejuk cm ais.. muke lak panas gilers, tk thula muke aku dh jadi warne pe time tu.. bukan merah dah kot, maybe kelabu sbb hangit dah.. whaha.. yah gn zue dh selamat larik ke coach lain.. dierang ajak aku lari skali, tp unfortunately i takleh nk gerak sebb anjing tu betul2 block aku.. aku bangun pon kene, duduk pon kene.. so, aku pon watla co0l.. duduk jer kat situ.. Allah jer thu cmner perasaan aku time tu.. menitik air mate ni... aku takut! serious aku tak pernah rase unsecured cm tu.. cm tunggu mase nak jadi umpan jaws jer.. aku gerak kaki sikit, anjng tu dh jengok pndang aku. mata die, FUh!!!! seram.. lidah dia.. YA ALLAh, pnjang.. aku taknak die cium aku cm hari tu,, aku geli! aku pejam mate, and doa.. istighfar.. biler rase tenag, aku jeling kat anjng tu, nk tgok kot2 la tuan die angkat die taruk kat tmpat lain, tp once aku jeling.. dupdapdupdap.. jntung tu laju jer berlari.. isy! seram.. cmtula keadaan aku selama lam train tu.. bile dgr jer, dh nak smpai PLYMOuth, berbunga2 hati aku.. and aLHMADULILLAH, aku selamat..
ALHAMDULILLAh..  walaupon phit, tp bermkna jugakla pengalaman tu.. and aisyah kate.. "JOdoh mu sokmo dgn anjingkan yein.." hohoh0o0.. aku tak nak~~~~

Thursday, June 2, 2011

behind the name

assalamualaikkum..
aik?? 2 entri dlam satu hari?? hehhe
ayein dh taknak emo2 dah... tak best langsong.. oh0hoh0... hah.. meh ayein nak mngarut sikit.. kadang2 orang confuse gn name ayein.. and instead of panggil AYEIN dierang panggil AIN.. hehe..dua2 pon name aku.. tpi kalo panggil ain, aku ase cm tak smpai ati nak ber'kasar'. and rase cam ayu pelik jer.. ngeh3..  they both sounds similar yet a bit different. name ayein tu di derived dari nama asal ZAIREEN bukan dari AINN...  dari sekolah rendah lagik kawan2 panggil aku YEN and melekat la smpai skarang.. dek sebab nama YEN tu selalu terkompius gn name laki, aku start introducekan name aku dgn AYEIN.  so.. as you all know, i'm AYEIN.. hah ckp pasal nama AINN, dulu mase darjah 3 ada interview jadi prefect sekolah.. so, biler keputusan kuar, cikgu taruk name kat notice board. and salah satu name yang ada kat situ adalah AINN. bukan aku la tu, kawan aku la tu kot kan..sebab name die NOR A'IN n kami panggil die ain.. camner gn aku?? sedih gakla name ZAiREen takder kat situ.. keciwa.. biaselahkan budak2.. klo jd prefect tu cm glamour dh,, hehehe.. then, biler ader meeting tuk bakal prefect tu, cikgu berkenaan tanyer maner ain?? biler kawan aku bangun, cikgu kate, haritu ain yang saya interview orng lain.. bukan yang ni.. [macam tulah lebih kurang dialog die.. aku pon tak sure sgt cmner plot ceriteni sbb kawan aku yang citer kat aku.. hehhe] bistu cikgu panggil saye AIn kenape?? kalo letak zaireen, kompem2 la saya tahu tu nama saye.. huhuhu...
hah, susahkan kalo ader konflk gn name..
time tadika lagila teruk.. mase tu, aku masuk pertandingn melukis.. and nak ditakdirkan haritu, aku JOHAN peringkat cawangan RAntAu panjang.. hoohoho time budak2 dulu active, hehe.. time announce pemenang tu.. die sebut.. ZURAINUN..  tunggu punyer tunggu, takder pon yang naik kat pentas tu.. lame die ulang. pastu biler sebut name sekolah, baru la tahu, ZURAiNUN tu aku.. wahhaa... jauh bebenor gn name asal aku.. cikgu kate, pemenang tu aku, tapi aku tak percaya sebab bukan name aku and aku taknak pi naik pentas tu.. pe lagik, cikgu paksela aku bgun and dgn cikgu2 sekali naik ambik adiah.. hheehhe.. time sekolah menengah sorang cikgu ni selalu panggil aku ZARIN ANN (fuyyoo0o0 glemor plik name tu, cm name artis.. hehhe)
ok dah2.. ayein tak larat dah nak berceloteh panjang2..
kalo nak bercerita pasal orang salah sebut nama ayein ni, panjang sgt! sampai ke esok tak abis.. hehe  so, better ayein stop dulu la neh? ngeee~~

p/s: ayein dah tak mau sedih2 lagik.. bab macam status skype pakcik: i just need to "think positive and i'll see the difference" !! hhoooyeah..
InSYA ALLAH, moga2 ALLAH permudahkan urusan dunia and akhirat kita.. Amin..

T.E.R.S.e.p.I.T

tersepit...
biler keadaan memaksa aku bertindak diluar kawalan, i just don't know how to react.. and now, my tears run over my cheeks for no reason. seriously, i hate this feeling! i try to understand on what's going on and try to put things clear but then it seems nothing work out! i just don't know how to face it anymore! it's unbearable. yes, you can blame me.. you can say whatever you want about me.. you can hate me, if this can make you happy.. it's all your right and you're free to do that..
someone said, i have to understand you and your condition.. try to be tolerate with your feelings.
to be honest, i have try my very best to understand you,.. to clear this thing.. [believe me, this approach won't be effective if there is no mutual/ collaboration among us]
but please.. could you please try to understand me as well? couldn't you? why don't you telling me the truth? just tell me what have i done wrong.. i don't mean to do that thing on you. i mean nothing. i just be me, myself. if this make you angry, or uneasy, i'm sorry.... i don't mean to be the 'black sheep' in ur relationship.. forgive me if that thing hurts you.....
YA ALLAH..., bantu aku, hambaMU ini dalam kekeliruan yang teramat~~

salam terima kasIh..

...TERiMA Kasih diHUlurkaN keRAna Sudi menJEngukkan Diri DiLAman SeSaWAng yang BersaWang INi...
Lots of Love..
~~ayein~~