ASSaLAmUAiKuMM.....

salam ukhuwah dihulur mendahului diriku...
ahlan wasahlan ya sahabat....
pelabuhan sauh tintaku di laman ini membawa seribu satu makna yang mendalam bagi hidup ku..
memberi sejuta satu erti dalam perjalananku menujuNya..
pencarian sebutir permata hitam di dasar laut keimanan akan ku teruskan,... walau ape pon yang akan aku tempuhi... akanku gigihkan jua demi cintaMu..... insyallah..

Friday, April 29, 2011

QuesTions?

hi and Assalamualaikum kalian..
wishing you a go0d day and health.. amin..~~
 may i ask you something???
have you ever felt you're being rejected? feel like you've been rejected by the surroundings or the environment itself..(this is not the matter of being rejected by SOMEONE 0r soMEbody but it's to do with the soul and mind.. addess.. complicated!) have you ever felt you're lying to yourself? have you ever been in such situations?
hurm.., takpela kalian.. soalan tu tak wajib pon tuk kalian jawab.. so, you can ignore them..
you can ignore them just like you ignore me.. wa, sob3..
i don't know what's happening to me right now.. i just don't know what's wrong with me.. oh, pity me.. ayein3...
i've promised to myself once! - i've promised that i won't cry, i won't let my tears run off my eyes any more for any reason, for any situation. no matter how or why, i will never cry. that's the deal. 
but, but, but.........
sometimes rase cm i've been cruel to myself. kenape nk tahan2? kenape nk selindung2? kenape?? tak boleh ke kalo biarkan tears tu keluar? menangis sepuas hati yang mahu.. salah ke ayein??
no! it's not the matter of salah atau tak, tp aku rase cm aku KALAh kalo aku tunduk gn mainan JIwa sendiri~~
tapi ayein... sampai biler nak jadi patuung yang takder perasaan cmni?? till when you wanna put the FAKe smiles on your face?? till when ayein?
-----i DON"T KNOW!

Friday, April 22, 2011

unspeakable~~

assalamualaikum...
i have nothing to say..
so.. i'll let the photos speak on behalf of me...
(^_^)



Credit to encik GOOgle~~ =)








Wednesday, April 20, 2011

iTaly itu~~

asSalamualaikum... kalian sihat??
hurm.. ayein bru jer ni balik dari spring vacation kat Italy.. lebih kurang kul 11.30 pagi tadi ayein sampai kat bilik..peh, rindu sgt kat bilik, rindu kat lappie hurm rindu semua yang ade kt lam bilik ni... ngee~~  alhamdulillah best la jugak vacation kami tu walaupon penat yang teramat! serius, menjadi pengembara yang mengembara di bumi asing yang terasing tu sgt memenatkan ayein... tp walau bagaimanapon, syukur alhamdulillah sbb we managed to organise that kind of vacation. Alhamdulillah..
byk pengalaman yang dapat ayein kutip sewaktu berada kat italy tu..
pengalaman yang mengajar ayein bagaimana cara tuk mendidik jiwa supaya menjadi lebih tabah, matang n sabar~~
Asenyer malamni ayein takkan bercerita sal pengalaman tu secara detail kot.. kalo ayein ader mase and ader kerajinan, ayein akan corat coretkan pengalaman tu dalam entri yang seterusnya, iNsya Allah.. hah, tapi kalo kalian tak sbar nk tahu pengalaman tu, bolehla personally contact ayein.. 6ti ayein citer k? nngeee~~~ (^^)
sekarang ni,ayein just nk update sal keadaan ayein n nk tanyer2 khabar kalian. nk membebel mende2 simple jer..hehhe
malamni ayein tak berapa nk okay skit..
badan ase sakit seluruh tubuh..mahu taknya, 10 KG beban duk melekat kat badan kehulur kehilir, kaki lak rase kejang pelik.. hurm.. addess! ayein2, tkder stamina lagsong..huhu. tekak pon asyik rase loya2 jer, kepala berat jer, berdenyut2..maybe sebab cuaca panas kat italy tu kot men'trigger'kan syndrome migraine ayein ni..muke lak dh jadi cm udang salai, merah giler.. eh bukan merah tapi itam, ngee~~~
biler malam menjelma, italy jadi Sejuk sesejuknya sejuk.. addess.. cabaran yang hebat gak la pada ayein yang memang Alah gn sejuk ni. pernah one night tu, kami terpaksa stay kat train station yang takder waiting room. so, merempat la kami kat luar gn angin yang agak rakus membelai kami. sgt menguji ketahanan mental dan fizikal ayein!
ayein menggigil2 smpai lenguh blakang badan ni nk tahan sejuk. nak bernafas pon susah, cm ader something tgh duk cucuk2 dadani. Allah jer tahu cmner seksanya ayein nk inhale lam keadaan sejuk tu.. batuk lak gn secara otomatiknya tak henti2.
tp Alhamdullillah ade kawan2 yang sudi bantu aku.. dek kerana dierang takder saraf sejuk yang berlebihan cm aku, dierang bg kat aku dierangnye sweater suh aku sarung. tapi langsong tak der perubahan pon. makin rancak badan aku menggigil. *aissh, ayein sejuk mengalahkan orang yang badan cekeding* krek, krek, krek.... hehhe
last2, ADAQ (shuhada) mentransferkan die punyer haba gn memeluk aku.. bukan setakat adaQ jer peluk, 2/3 orang sekali peluk. aku duk tgh2..alhmdulillah, biler dierang share haba tu, aku slow2 leh bernafas, batuk pon dh tak serakus mana.. trima kasih korang sebab selamatkan Ayein.. time kasih yer? =)
o0opps.. ok dah.. ayein dh tak larat dh nk membebel.. heehee.. 6ti ayein citer lagik yer.. banyak sgt ayein nk share gn kalian.. tapi ayein nk share verbally taknak written. #aish ngade la ayein, mane ader orang rakam suara post kat blog?# hehhe dh namenyer menulis blog memang la kene tulis bukan merakam blog yer cik ayein? kuang3... hahaehheh kui3...
k la kalian.. ayein undur diri lu..
salaM..

p/s: klik here for the photos moTos ...~~


Monday, April 4, 2011

A story of 04042011

Assalamulaikum....
kalian ape khabar? aku doakan kalian sihat walfiat hendaknya..amin..
Alhamdulillah sangat2 sebab aku masih lagi diberi kesempatan untuk bertemu kalian di bLoG yang agak bersawangni..kalo kire2.. dah 3tahun kot aku berkecimpung dgn Diary onLine ni.. ngee~~ wow 3 tahun.. hurm.. mase yang agak lame kan? hurm... aku start berBloggingni mase masuk maktab.. tu pon sebab aku tak layan Friendster.. *sajer nak menyepikan diri, tknak org tracela konon* agipon time tu orang tak layan blog lagi so rase freedom la jugak.. hahha.. tapi sekarang kalo sebut blog jer, peh bdak kecik pon ader kot.. haiSsh.. mantap2~~ huhu canggihkan dierang? o_0
ok now i'll move to the "aim/objective" of this entry.. ha~~ tapi sebelum tu, aku nak kalian settlekan dulu kerje2 kalian yang patut disettle tu.. ok?? once dh settle baru leh layan citerni.. orait?? ngee~~
aku bru jer come back dari ASDA ni... (Asda?? ape tu?) meh aku brief skit Asda tu per.. Asda tu a place for buying things.. Dia sejenis hypermarket, sepupu kepada Pantai Timur, TesCo and all that stuffs gak la.. hoh0oh0h.. aku g aSDa ngan NIk, HOusemaTE aku kat sini.. Dulu, time kat mAktab KB, Nik Jadik Roomate aku..sO, dah faham la jugak perangai masing2 skit sebanyak.. sebelum mAsuk Asda, aku g 'cucI2 mate' kat charity lu, and Nik lak g Pos surat..(surat?? wah, surat per tu? maybe surat cinta? surat pajak? surat khabar? entah ler.. Surat aper pon aku tak sure, hooho0 kalian tanyer la Nik sendiri yer.. hehe )
biler dah agak Borink and siap meMboroNg kat charITy tu, so kiterg move ler k Asda.. mahuk meMBorong barang2 Tuk mengISi Perut lak..
BEs~~ byk yang less, aku grab jer buah mane yang nak.. main sapu jer.. wuahhaa.. *kuat tol cik ayein ni makan kan?? ngee~~~* pusing2 Asda tu gn troli, jejalan gn selamber and mate melilau2 mencari "mangsa" sesambil tangan rakus mengGRAb "mangsa berkenaan" msuk kedalam troli.. bahagia jer rase, dpt grab menggrab gn jayanyer.... kikikhehe
after half an hour maybe, kiterang pon bergerak ler k kaunter. nak MEmbayOr.. dek kerana kami Sher Troli, so aku suh la nik bayar lu.. then, time duk Queue tu aku pon bukak ler aku nyer Sling beg tu nak kuar kan bank card.. dgn muke confident + hati berbunga2 melihat mkanan + rase tak sabar nk mengunyah. aku kuarkan card holder beg tu..
taraa~~ ching. ching, ching~~ sambil tersenyum... perlahan2 aku bukak holder beg tu..
tibe-tibe... muke aku berubah.. berkerut dahi seribu.. warrghh, oh tidakk..!!!
'eh, asal kad die lain.. hah? errr??' alamak... aku salah grab! slah ambik card bag! AddesssSS! per lagi trus jer aku grab moknik, ckp yang aku terslah grab bag.. Die gn muke Selamber jer pandang aku.. pastu ckp.
"uhm, tok POk la mu ni MOkyeN!"
wahahahhaaa... terkene aku gn ayat moknik tu.. hoh0hohahawhaha
gn muke seposen aku mintak la moknik bayor.. tapi yang masalahnyer die pon ade 8pound jer lam bank.. so, kene la aku reduce Amount makanan2 yang tak berkenaan.. ohoho0 sedih2.. tapi still lagik bersyukur sbb Allah bg ujian tu time nik ader bersama.. cube byangkan kalo aku soram2? ngee~~ balik tgn kosong la kot jawabnyer.. kan3?
NAh kat bawah ni aku sertakan Foto bag tu.. and reason for why aku tersalah grab bag..

they are both similar rite?
..same tapi tak serupa...
kalo bawak yang ni ke ASDA, tak dapat la cik ayein nak bayor.. hoohoho0
this is the right one! bawak yang ni nak beli satu ASDA pon boleh.. hehehe
kesimpulannya.. Ayein kene BELI PURSE @ WaLLEt baru.. So,kalo dah ader purse, ayein dh tak pyah gune card holder bag ni lagik.. hurm.. tula ayein tak menyempat2 lagik nk ganti purse yang rosak tu.. addessS, ayein2.. hehe =)

Friday, April 1, 2011

A.T.N.I.C ---> E.V.O.L

salam...
nak tahu sesuatu tak? kalian nak dgr tak luahan hati aku ni? hurm...
addesssSSs!! kalian, perkaRa ni RUmit sgt..
Complicated! betul complicated gilaKs.. huuhuuhuh..
ayein rasa... ayein dH jatuH cinta~~
oh tidak... jangan, jangan jangan,,.. shiuh3....wahai MR Cinta sila pi main jauh2... ho0oh0ho00..
ape aku mengarut niie?? masuK air ke pe? ayyaAak.,..!!!
dah2.. enough ayein, enough.. ngeee~~~
ok stopp! tknk ckp dah..ngeee~ uhuhu...
anyway ThanX yer kalian sudi dgr luahan aku ni..  time kasih byk2...
WASSAlam...

salam terima kasIh..

...TERiMA Kasih diHUlurkaN keRAna Sudi menJEngukkan Diri DiLAman SeSaWAng yang BersaWang INi...
Lots of Love..
~~ayein~~