ASSaLAmUAiKuMM.....

salam ukhuwah dihulur mendahului diriku...
ahlan wasahlan ya sahabat....
pelabuhan sauh tintaku di laman ini membawa seribu satu makna yang mendalam bagi hidup ku..
memberi sejuta satu erti dalam perjalananku menujuNya..
pencarian sebutir permata hitam di dasar laut keimanan akan ku teruskan,... walau ape pon yang akan aku tempuhi... akanku gigihkan jua demi cintaMu..... insyallah..

Monday, April 4, 2011

A story of 04042011

Assalamulaikum....
kalian ape khabar? aku doakan kalian sihat walfiat hendaknya..amin..
Alhamdulillah sangat2 sebab aku masih lagi diberi kesempatan untuk bertemu kalian di bLoG yang agak bersawangni..kalo kire2.. dah 3tahun kot aku berkecimpung dgn Diary onLine ni.. ngee~~ wow 3 tahun.. hurm.. mase yang agak lame kan? hurm... aku start berBloggingni mase masuk maktab.. tu pon sebab aku tak layan Friendster.. *sajer nak menyepikan diri, tknak org tracela konon* agipon time tu orang tak layan blog lagi so rase freedom la jugak.. hahha.. tapi sekarang kalo sebut blog jer, peh bdak kecik pon ader kot.. haiSsh.. mantap2~~ huhu canggihkan dierang? o_0
ok now i'll move to the "aim/objective" of this entry.. ha~~ tapi sebelum tu, aku nak kalian settlekan dulu kerje2 kalian yang patut disettle tu.. ok?? once dh settle baru leh layan citerni.. orait?? ngee~~
aku bru jer come back dari ASDA ni... (Asda?? ape tu?) meh aku brief skit Asda tu per.. Asda tu a place for buying things.. Dia sejenis hypermarket, sepupu kepada Pantai Timur, TesCo and all that stuffs gak la.. hoh0oh0h.. aku g aSDa ngan NIk, HOusemaTE aku kat sini.. Dulu, time kat mAktab KB, Nik Jadik Roomate aku..sO, dah faham la jugak perangai masing2 skit sebanyak.. sebelum mAsuk Asda, aku g 'cucI2 mate' kat charity lu, and Nik lak g Pos surat..(surat?? wah, surat per tu? maybe surat cinta? surat pajak? surat khabar? entah ler.. Surat aper pon aku tak sure, hooho0 kalian tanyer la Nik sendiri yer.. hehe )
biler dah agak Borink and siap meMboroNg kat charITy tu, so kiterg move ler k Asda.. mahuk meMBorong barang2 Tuk mengISi Perut lak..
BEs~~ byk yang less, aku grab jer buah mane yang nak.. main sapu jer.. wuahhaa.. *kuat tol cik ayein ni makan kan?? ngee~~~* pusing2 Asda tu gn troli, jejalan gn selamber and mate melilau2 mencari "mangsa" sesambil tangan rakus mengGRAb "mangsa berkenaan" msuk kedalam troli.. bahagia jer rase, dpt grab menggrab gn jayanyer.... kikikhehe
after half an hour maybe, kiterang pon bergerak ler k kaunter. nak MEmbayOr.. dek kerana kami Sher Troli, so aku suh la nik bayar lu.. then, time duk Queue tu aku pon bukak ler aku nyer Sling beg tu nak kuar kan bank card.. dgn muke confident + hati berbunga2 melihat mkanan + rase tak sabar nk mengunyah. aku kuarkan card holder beg tu..
taraa~~ ching. ching, ching~~ sambil tersenyum... perlahan2 aku bukak holder beg tu..
tibe-tibe... muke aku berubah.. berkerut dahi seribu.. warrghh, oh tidakk..!!!
'eh, asal kad die lain.. hah? errr??' alamak... aku salah grab! slah ambik card bag! AddesssSS! per lagi trus jer aku grab moknik, ckp yang aku terslah grab bag.. Die gn muke Selamber jer pandang aku.. pastu ckp.
"uhm, tok POk la mu ni MOkyeN!"
wahahahhaaa... terkene aku gn ayat moknik tu.. hoh0hohahawhaha
gn muke seposen aku mintak la moknik bayor.. tapi yang masalahnyer die pon ade 8pound jer lam bank.. so, kene la aku reduce Amount makanan2 yang tak berkenaan.. ohoho0 sedih2.. tapi still lagik bersyukur sbb Allah bg ujian tu time nik ader bersama.. cube byangkan kalo aku soram2? ngee~~ balik tgn kosong la kot jawabnyer.. kan3?
NAh kat bawah ni aku sertakan Foto bag tu.. and reason for why aku tersalah grab bag..

they are both similar rite?
..same tapi tak serupa...
kalo bawak yang ni ke ASDA, tak dapat la cik ayein nak bayor.. hoohoho0
this is the right one! bawak yang ni nak beli satu ASDA pon boleh.. hehehe
kesimpulannya.. Ayein kene BELI PURSE @ WaLLEt baru.. So,kalo dah ader purse, ayein dh tak pyah gune card holder bag ni lagik.. hurm.. tula ayein tak menyempat2 lagik nk ganti purse yang rosak tu.. addessS, ayein2.. hehe =)

2 comments:

salam terima kasIh..

...TERiMA Kasih diHUlurkaN keRAna Sudi menJEngukkan Diri DiLAman SeSaWAng yang BersaWang INi...
Lots of Love..
~~ayein~~