ASSaLAmUAiKuMM.....

salam ukhuwah dihulur mendahului diriku...
ahlan wasahlan ya sahabat....
pelabuhan sauh tintaku di laman ini membawa seribu satu makna yang mendalam bagi hidup ku..
memberi sejuta satu erti dalam perjalananku menujuNya..
pencarian sebutir permata hitam di dasar laut keimanan akan ku teruskan,... walau ape pon yang akan aku tempuhi... akanku gigihkan jua demi cintaMu..... insyallah..

Saturday, February 26, 2011

...parADoX...

asSalamualaikum....

pagi tadi ujan lebat sangat dekat PlyMouth ni... tp biler dah masuk area nak Kul  9 pagi, tiber2 matahari muler mnampakkan diri.. Alhamdulillah.. matahari tu menyinari KamPung pLymouth dgn sungguh Indah.. SubhanaLLah, cantik sgt biler aku bukak langsir trus jer sinaran tu menerpa masuk k dalam bilik ni,.. cantik~~ hari yang suram tibe2 berubah jadi cERia..inDAh seIndah PEnciPtanya YAng MAHA AGUng! Allahuakbar...AllaH mAHA BESAr...
namun...
it's parAdoXical to me when....... 
i enjoyed myself well watching the droplets falling down from the grey sky.. love to see the droplets touch the innocent earth.. tik tok tik tok tik tok... so calm...
tapi....
biler hari mula cerAh, aku plak yang Suram..
jadi suram biler....
in dis lovely and suNNy muNnie day i got to know the kinda shocking news.. in a split second, the shining sun seems to be hurricane to me... YA ALLAh.. TolonG~~`
hidup ni diibaratkan bagai roda...
tiber2 analogi ni datang menerjah fikiran yang bercelaru...
kadang2 kita kat atas... kadang2 kita kat bawah.... hurm... 
betul, ayein tahu tu..dan ayein jugak tahu ayien yang sekarang ni ayein tengah kat bawah.. 
ayein jugak sedar bahawa ini adalah salah satu Dugaan yang harus Ayein temPuh  dalam kamus Diari seorang aku.. yer.. dugaan buat ayein..
yOu have to face it in order to get yourself a step upward, ayein! ya Allah..... tolong aku....
kalo tadi aku tgok droplet tu jatoh dari langit sekarangni aku rase droplets2 tu plak mahu jatuh dari kelopak mateni...mahu jer mengalir laju tanpa henti... mahu jer ku lepaskan droplet tu pergi..mahu biarkan ia mencurah2 keluar dr takungan yang sudah penuh kapasitinya...
tp apakah itu yang TerBAik?? 
is it the one and  only best way that you have to solve it???  oh.. pathetic nyer ayein... cepat sungguh melatah, cepat sungguh mengalah cepat sungguh kau rebah!! cam tu k ayein?? mane kau yang dulu?? ayein yang tak pernah goyah dgn mAinan hidup! mane ayein yang tu?? mane?
Arggghhh!!! stoO00o0ppp it! don't ask me that Quest! i myself dun know either! i dun know, dun know!!!!~~~
ya Allah... TolOng... 
ayein, kenapa ni...? sabarla.. 
cube kau tgok td... hari yang mendung tibe2 cerah.. lam hujan tu pon burung2 sanggup jer redah terbang ke sana ke mari.. kau tak malu k gn burung2 tu?? burung tu lagik cekal dri kau.. lagik tabah dri kau.. tak malu??
kau sabar yer??
wahai diri... tolong jangan begini... tolong jgn jadi cmni.. wahai jiwa batinku, sila pujuk diri ini.. 
pujuklah diri ini untuk terus menerus dalam  keadaan yang sentiasa berlapang dada dgn ape jua keadaan...
mungkin, ia adalah yang terbaik untuk hidupku.. dan setiap sesuatu itu berlaku ada sebab musabbabnya.. AllAh knOWs BESt, ayein..!! 
YA ALLAh... kau LinDUNgiLAh keLUArgaKu dari sesuatu yang daPAt menjauhkan kami dariMU, Dri CINTAMU dari REDHAMU dan DarI SyuRgaMU.. wahai tuHAn yang ESA, WAhAi tuhan yang MAHA HAK lagi MAHA AGung pelihARAlah kami dalam jagaMU.. dekatkanlah kami pada jalan2 yang MEnujuMU, YA ALLAh....  amin~~~
----->   Doakan dAku.. Pujuk diriKu...<----------

Wednesday, February 23, 2011

...Dia yang isTimeWa...

AssalamUalaikum...
emm.. sebenarnya aku malasSs nak update blog rini... hurm.. tp, aku rase cam aku nak express sOmething jer.. huhuhu.. ermm... berkira-kira aku nak update pasal daurah yang aku jOin time hujUng minggu lepas.. tpi entri tu berat, memerlukan commitment yang agak tinggi and tkleh nk wat cikai2.. kalo main taram jer kan tk pasal2 salah lak info aku bagi... berdosa tu.. 6ti entri strusnya la yer aku update sal tu..ape pon daurah tu best! kami explore karya AS syahid sayyid Qutb- HAza ADdeen and satu lagik pasal Syahadatul HaQ... menarikkan??
o0oo0oppPSs... tapi hari ni, aku tknk menulis pasal tu lagik.. maaf yer...
aku nak berkarya pasal seSeorang yang SANGAT iStiMewa dalam hidup aku... <3 <3 <3
buat juluNg2 kalinya aku nak declare and AnnouNce kat sini yang Dia terIstimeWa bg aku..
Dia telah berjaya tambat hati aku.. dia curi hati aku dalam diam.. dia buat aku tak keruan.. dgn dia aku cair.. dia ceriakan hari2 ku... sungguh! aku bahagia dengan hadirnya dia dalam hidup aku... sebelum ni aku sunyi.. sunyi sesunyi nya sunyi... i need someone to be at my side, to cheer me up, to enlighten me... Alhamdulillah.. Allah hantaR dia Sbg teman untuk ku.. syuKur, alHAmdulillah..
sayang... time kasih sebab ceriakan hidupku....
aku suke die .. eh k die suke aku?? haha bedalla..
creDit to GooGle!
teeeTTteeEEETTT!!! opppSs die Yang IstimewA tu bukan yang atas...  tapi Yang BawahniE.~~~ hehehe..

chubby nyer adik ibu..
bulatkan mate yer syg,,
muke seposen lepas merajuk tknk gunting rmbut..

exercise pagi2 ialah keliling umah mak...
muke nak nangis kene usik nak tinggal die soarng2 kat umah..

die ni adikku ku.... die panggil aku ibu... dulu aku teringin nak adik.. nak adik yang leh dimanje2kan.. aku nak seseorang yang leh aku take care.. yang leh aku marah2.. hehehe ngee~~~ kejam nyer.. ader k nak adik untuk di marah2?? aisyah kate orang nak jd adik aku pon takut dgr aku ckp cmtu..huuhuh0h000ho. conpem2 budak yang jdi adik aku tu selalu  kene marah.. AhhaaXxx!  betul akuni garang orangnya..seYYess! garang cm singa.. huhuhu... (aisyah pernah talk gn aku,die tanya aku= yen tkleh k kalo kau jadi ayu? soft spoken? mungkin die nak aku lembut cm syahid agaknya.. maaf aisyah, aku memang jenis yang loudspeaker cmni.. jenis yang weng2.. huuhuhu..tp insYA Allah aku cube.. ) tapi adik2... along takkan marah atau bagi ceramah tak tentu pasal kalo adik2 tak wat hal pelik2... takkan la tak der angin tak der ribut along nk mgamuk jadi kingKOng??.  isy3... kan3? hehehe..kalo along marh pon, along marah kejap jer.. marah kt mulut jer.. ati tak.. dalam hati along ada banyak taman-taman bunga.. hehhee tapi kan, bukan ke mArah tu TAnda saYAng?? along syang kat adik2 along.. (kpd anak2 spupuku yang slalu kene marah..,along marah tu sajer2 jer nak tunjuk act.. bukan nak marah sgt pon.. hehhe maaf yer..)
si kecik yang comel tu name die WAN MOHD ASRI WAN AZLAN...
die kekasih aku! aku sayang die sangat2...
sunyi aku terisi dgn adernyer die... alhamdulillah sgt2 Allah antar die... die anak mAksu aku, jadinyer kami adalah sepupu... same gn adik2ku yang lain... cume yang lainnyer adik2 lain panggil aku kaKloNG. tpi dIE panggil aku IBU! nak thu kenape die panggil aku ibu?? sebab aku yang jaGA die dari die KECik! lepas jer pantang aku gn ummi gilir2 jaga...gi pon aku bru lepas abis SPM time tu..
2 hari lepAs aku CAll die.. alahai makin besar dh adik ibu ni.. kalian nak tahu die ckp ape?? die cakap..
'ibu adik tahu alif ba ta.. ibu balik cepat deh?'
aku ckp.. adik tunggu ibu deh? 6ti ibu balik.. n then die tanyer aku...
'ibu adik nak g tmpat ibu deh..adik nak naik apal ubang (kpl trbang) gn ibu.. (sambil rengek2 and bersungguh2 die mintak kebenaran dri aku...)
ya Allah.. time tu,bergetar jiwa aku di watnya.. nak menitik air mata rindu ni.. tiap kali aku call die akan mintak benda yang same yakni nk ikut aku datang sini.. kalo skype, die suke meniarap depan laptop sambil tenung aku lame2.. pastu di sentuhnya skrin laptop tu..die rindu agaknya kan? hehhe comel jer ayie ni.. selalu jer suh aku balik cepat.. ayie2.. bulan  7 nanti genapla umur die 3tahun.. harap2 aku leh smbut befday gn die tahunni.. inSya Allah...
buat Adik~~~
adik jAnGAN besAr cepat2 tau..ibu nak tgok adik kecik2 comel2 cm sebelum2 ni.. hehe
adik tunggu ibu yer.. jgn nakal2!
nanti ibu bawak adik jalan2... tunggu ibu balik yer... muah3! sayang KAmooOO0!
~~~ iBU SAYANG adIK~~~~


p/s: mooD tgh merIndui Ayie..
      maaf yer kalian entri kalini agak melalut2.. tapi tak salahkan klo aku suarakan ape yang terbuku lam atini..      =)

Wednesday, February 16, 2011

~~~doAkan daku~~~~

asSalamualaikum...
duhai hati nan satu... wahai batin yang keliru,,
sila jgn pernah goyah dgn emosi yang entah pe2 ni... sila kuat yer? jgn mudah mengalah atau tunduk dgn gelora jiwa yang mengada bukan2 ni.. seorang aku yang bernama Ayein will never let herself down rite? ayyuh! you have to be strong!!! yup... i have to be strong.. strong... strong and StrONG..........!!!! no matter how, no matter why or no matter what the reasons are, you have to!!! 
ya Allah.. tolong aku.. berikan aku kekuatan.. berikan aku kecekalan hati sebagaimana cekalnya kekAsih2 Mu... Bimbing aku... aku bUntu ya Allah..ya Allah tolong aku, hanya padaMu tempat untuk ku mengadu, memohon pertolongan. sesungguhnya KAu adalah sebaik2 penolong. amin.....
solusi untuk tenangkan diri....

  • ayein kene zikir selalu
  • ayein kene baca quran gn maknanya
  • ayein kene amalkan mathurat (pagi dan petang)
  • ayein kene bersama kawan2 (borak2 iman)
  • ayein kene 'bedah' buku
  • ayein kene lakukan solat malam.....
insya Allah...~~~ 
p/s: please do pray for me yer kalian.....

Tuesday, February 15, 2011

Rindu seoraNg hamba~~~




rindu itu ertinya sayang..
rindu itu maknanya kasih...
rindu itu juga tandanya Cinta...
rindu itu adalah anugerah,
yakni,
anugerahNYA buat kita seorang hamba..
kekadang rindu itu,
sukar dikawal oleh hati...
kekadang rindu itu,
sukar ditafsir dengan kata-kata...
sukar jugak untuk dihurai mahupun dibahas..
kata pujangga, perindu itu sepi....
perindu itu juga menyepi..
apakah benar begitu??
bila rindu datang menjengah diri...
hati seorang hamba mula gundah gulana..
emosi pasti berkecamuk..
gelora makin menghimpit sanubari..
sungguh!
rindu itu payah!
payah apabila saluran rindu itu salah.. 
namuN..
rindu itu asyik. 
lagi mengasyikkan bila ia berada pada paksi yang hak.
rindu itu seronok...
bertambah seronok tatkala rindu itu disambut oleh yang MAHA HAK..
demi RIndu yang Hakiki,
hamba ini nekad!
nekad untuk tidak bertatih lagi..
nekad untuk tidak berjalan lagi...
hamba ini ingin berlari, berlari
dan terus berlari..
berlari mencariMU..
mencari seceBis Rindu HAKIKI....
,,,berlari dan terus berlari.,,

jom dgr lagu ni.... untuk kekASih yang dirindui... bAGINDA (S.A.W)


hayati bait2 kata dalam lirikni yer kalian -------P  
  •  Demi cinta-Mu ya Allah Pada Muhammad nabi-Mu Ampuni dosaku Wujudkan harapanku Ya Rasullallah Siapa yang cinta pada nabinya Pasti bahagia dalam hidupnya Muhammadku Muhammadku dengarlah seruankuAku rindu aku rindu kepadamu Muhammadku Kau yang mengaku cinta kepada nabimu Kau yang mengaku merindukan nabimu Jika kau benar-benar cinta dan rindu kepada Muhammad nabimu BuktikanTaati perintah-Nya, tinggalkan larangan-NyaTeladani akhlaknyaNiscaya kelak kau akan berjumpa dengan RasullallahNiscaya kelak kau akan berkumpul dengan RasullallahKau ajarkan hidup ini untuk saling mengasihiKu tanamkan dalam hati kuamalkan sejak dini Engkaulah nabi pembawa cinta Kau bimbing kami menuju surga  
  • selamat HARI KEKASIH, 12 Rabiul Awwal: NABI ALLAH (s.a.w)
  • SELAWAT & SALAM keatas baginda...





Wednesday, February 9, 2011

ayein BercaKap pasaL C.I.N.T.A ???

asSalamualaikum kalian...
(kalian?? macam la ader org nk bacekan?? ngeE~~~ tkpe2, ade org bace @ tak, itu tk penting janji aku dpat BErkarya.. kan2? uiikksss Skema nyer ayat... hehhe )
hurm.. lame jugak tk jenguk Blogni.. nk thu kenape?? bdn tk sihat... huhuhu... and tmbah lak vIrus kemalASan dh HAck system kERajinan aku.. hurmm..  (inhaled, exhaled, inhaled lagi pastu exhaled pelan2...... Allahuakbar, alhamdulillah kita masih lagi diKurniakan peluAng untuk menerUskan saki baki keHidupanni, alhmdulilah,alhmdulillah.. alhamdulillah.....)
kali ni aku nk bercaKAp sal C.I.N.T.A @ L.O.V.E...
hurmm... sounds GORGeOus! ahaxXx... menarikkan??
cinta?? ape tu ciNta??  adakAh Cinta itu sejenis buahan2? sejenis serangGA, sejeNIs binatang,  kereta atau sejenis MAKAnan?? (ler makanan lagik budakni! patotla TEeeet! hhuhhu..)  tanpa perlu aku Hurai panjaNg mesti KALian dh tahu kan cinTA tu ape? yup! pandai pon kaliAN.. cinta itu BUKAn satu pon dri jawapan kat atas tu.. Cinta tu sejenis PeraSaan maybe (cos aku pon tk thu.. heehhe...) complicated kot aku nAk terangkan ciNta tu jeNISnye ape... dah la cintA tu ader macam2 brand - cinta sejati, cinta gila, cinta monyet, cinta kontrak, bla...bla.. bla... and blabla... hahha aku kurang expert la bab2 cmni..
okai, stop2... let's be on track... ayein sila fokus pada tujuan asal ok??? attention to all readers, you're required to sit properly and take ur best position while reading this as thiS type of entry gonna lead you tO a so called LOVE world! ngeee,...
ORang kate Cinta tu BUTA. tp betul ke cinTa tu BUTa ATAU kiTA YANG buta??? BUTA dalam menilai YAnG mane saTu cINTA dan yang MAne satu MAinAN naFSu?? 
meh aku citer siTuation yang berKAitan CINTA kat kaLIAn.. tp kalIAN kene set lam minda kaliAn elok2 yang NI adalAh cITer PengALAman ORANG NIGERia yang NUn JAUh di hutAn RImba BukAN peNGALAmAn AKU yer?? hehe
kadang2 ade gaK orAng kate "eh KAu ni juaL mahAL ler... ORAng KAYA cm tu Pon KAu tkNAk?? ensEm cm Tu Pon kau tOlAk?? BUta la KAu ni..bla bla bla..." hurmm... hah? cmNi ke CIntA tu bg kalIAN?? No MONEY no lOve? GITU?? tak ensem jangan dekat.?? takder jANggUT jangan rapat, hiDUng kEMEk boleh blah! cam tu ker?? And CInta tU hanYA ASSoCIATe gn LELAKI dan WANITA sahajakah?? oH tidAAK...tidak KaliAn, sesekali cinta tidak begitu! CINTA iTu luAS definiSiNYA... CintA tu kan daLAM KOMPosisinyer ader AtOm2 kasih, saYang dan rasa kerindUaN So, Konteks and KOnSEp cinta tu jugak boleH diGLOBaliSasiKAn lagi kePadA peLbaGAi asPeks.


Cinta menurut Imam Al- Ghazali bermaKsud :
KecenderUNGan jiWa yang amAt kuat dalam Diri seseOrang kepada SesuaTu @ seSeorang yang lain yang boleH memberikan kelAzatan, manFAat dan SangaT serasi denGAn FitraHnya (taBiat).
cinta ni boleh jadi mahmudah and jugak boleh jadi maZmumah.. (nauzbIllah..) mengikut spesifikasi keceNderungAn mane yang Jiwa Kite suke.. cinta tu letaknye dalam hati manusia dan seolah2 raja dlm kerajaan dri manuSIa itu sendiri.(quoted from Solusi isu no.23.. cri la yer?? ngeee...). jd, kalO baik kecenderungan kita maka baiKlah hasIl cintA kita dan beGitulah seBaliknyA. nAbi Allah s.a.W amat cintakan  ibadAh and baginda terlalu menNYIntai agAma Allah yakni iSlam... dek kerana Rasa kecenDerungan Baginda yang amat kUat (CINTA) terhadap agaMa ALLAh, baginda sanggup bergAdaI nYAwa, harta Dan segala2nYA.. cinTA baginda hanya unTUk Allah.
orang yang beriman itu sANGAT kuat keCINTAANnya kepada ALLAH (Al baqarah : 165)
kerana rasa cinta BAginda SNGGUP dicaci, DIhinA malah dibenci kaum mUsyrikin QUraisy. KAum Musyrikin quRAISY jugAk pernah meRancang untuk membunuh Baginda s.a.w.....naMUN, BAginda Sedkit pon TIDAK GENTAR dgn ancaman2 musuh!. TIADA satu pon dapat meruntuhkan atau mengganggu gugatkan rasa KEcinTAan baginda pada agama ALLAh sWt.. MASYAALLAH.. cinTA baginDA tiada TOLOK bandingnya...
 "Jika kamu benar-benar menCINTAi ALLAH, ikutilah Aku, nescaya ALLAH mengasihi dan mengampuni dosamu..."       Al-Imran: 31
emmm macam mane plak cinta yang leh bawak kepada MAzMUmah tu??? ha...  meh aku huraikan kat kalian... camni... kalo kita cintakan sesuatu yaNG bukan selayaKnya itu boleh mendatangkan mafsadah (keburukan) kepada kita.. contohyer cintakan  maksiat, dunia, dan lain2 yang boleh memeSongkan kita dari tujUAn asal penciptaaN manusia kat dunia ni iaitu, untuk BERIBADAH dn jugak sebaGAi kHALIfah.. walaupon kita tak ucapkan kate2 cinTA kite tu pada perbuatan2 mazmumah contohnyer cam "i love maksiat, i love blablabla.. or whatever" , tp kalo cara pengamAlan kita seharian tu menjuruS @ menyOkong kearah  statement CINTa itu kpada mazMuMAh tu pon adalah dikategorikan sbg cinta Yang membawa MAfsadah kepAda Kita! 
kita ckp tk cinta kan sesuatu yang meLaGHaKAN itu secara lafaz.... tp walhal realiti dan praktikalnya kita MEngAnGUNG2kan, berterus-terusan melakukannya, memuja mende tu,, oopS memuja kt sini as if too fanatic on something pon dikire cinTA mazmumah cos telah melaLAIkan  kitER.
ok cmni lagi clear.. senag citer, cinta MAZMUMAH ni cinTA yang dipandu atau didorONg oleh nAFsu dan syaitan. NAuzbilllah...
ahli maksiat jika sudah terbiasa melakukan maksiat akan berasa manisnya maksiat yang diciptanya (Solusi edisi 23:13)
bagai si pencuri yang SErONok tatkala berjaya melaksanakAn "tUgASnya" sebAgAi penCuri berKAliBEr . bAgAi perOmpaK jutawan yang BANGGA akan hasil Rompakannya.. bAGai SYAiTAN yang GEMBIRa tatkala Anak2 ADam teWaas ditanGAnnya... okai, rase mcm susah jerkan nk ABSORB mende2 yang luar dri Lingkungan kite... So, aku bg cth lain yer.. bagai shopaholic yang GiRAng gumBIra biler BErshopping mopping taNpa waRas akal dan Duit.. sangGUP BERhUTaNG asalkan dapat ber'ShoppIng'. apa yang cube dinyatakan kat sini adalah untuk meng'emphasize' kan bahawa mASInG2 MERaSA KELAZATAN akan setiap Aktviti @ perbuaTAn YAng dilAkukan mereka tanpa rase Sedikit KEsesalan. malah mereKA BANgGa dGAn keLAzAtAn MAksiat mereka.. Nauzbillah.. <~~ ya ALLAh jauhkan CINTA sedemikIAn pada KAmi... AMIn ~~>

so ayien.. which one is yours??? hurmm... a QuESTION to  ponder!!
and kalian Plak cm NER?? ~~~let's think~~~~~

aNtara langkAh2 untuk Mencintai ALLAh  ------>

  • amalkan segala suruhan Allah dgn bersungguh2
  • jauHI larangan ALLAh
  • leTAKKAn ALLAH sebaGai PRIORiti
  • reDHA atas segala sesuatu terutama ketika musIbah
  • kerahkan Segala anggota bAdan terutama Hati utuk taat pada ALlAh
  • Anggap dunia sbg penJAra
  • sentiasa RENEW cinta KIta kepadA AllAh
  • Aktif BERIBADat
  • ikHLAS dlm berAMal
  • cinTAilah ape sahaje YANg disuKAi ALLAH dan bEnci apa yang DIbenciNYA
  • sentiasa berDOA dan pintalah dari ALLAh cinta-nYA
" ya Allah ya TUhanku, aku memohon kasiH sayangMUdan kasih SyAng orang yang mEnCINTAi-MU, serta (kasihkan) amalan yang mendekATkanku kepada CINTA-MU. YA Allah ya TUHAnku, jadikanlah kasih-MU lebih aku SUKAI berbandinG dirku sendiri dan AHli keluargaku, dan daripada air yang sejuk. "
                                            ----- RIwayat al- TIrmizi -----
SAhL bin ABdullah berkata : 'tanda cintakan Allah adalah cintakan AlQuran. tanda cintakan Alquran adalah cintakan NAbi s.a.w. tanda cintakan Nabi s.a.w adalah cintakan sunnah bAginda. tanda cintakan sunnah baginda adalah CIntakan akhIrat. tanda cinTAkan akhirat ialah tIdak mencinTAi diri sendiri. tanda tidak mencintai diri sendiri adalaH membenci DUnia. dan tanda benCI dunia adalah tidak mengAMbil daripada dunIA melainkan kadar yang meNCukUPI untuk SARA hidup.'


cinta itu anugERAh, cinta itu jugak FITRah.. kejalan mane kite nk salurkan anugerah cinta tu bergantung pda diri kita sendiri untuk menilai... baik saluran cinta itu. maka baiklah hasilnya.. sudah menjadi fitrah manusia ingin disayangi dan menyayangi tapi.. 
apakah ada lagi sesuatu yang lebiH baik dari disayangi dan menyayangi DIA yang mAHA PENCIPtA??? 
ketahuilah cinta yang sebenar2 cinta adalah CINTA Illahi..

p/s : tahanlah hati anda dri cinta , nescaya cinta pasti akan berjaya menembusi hati tanpa tertahan. so, sebelum hati benar2 berpaut dgn cinta dunia, pautkan hati dgn cinta ILAHI terlebih dahulu. wallahualam....


Friday, February 4, 2011

it's SoooOo sCArY

ASSAlamualaikum..
currently... i'm not so0o0 well... not terriblely sick but yes.. i'm sick! (still can manage it.. )= ) oh.. what have I done?? okay.. i admit it.. it's all my fault! serve you ayein! huhu..
sape suh degil?? ader orang pakse kau makan? opps minum? ade sape2 suruh? tkder kan.. So0o0.. you've got a GREAT time rite last nite?? pdan muke,, degil la lagi..
waaaaa~~~~~ tibe2 teringat mak... hurm..
semalam aku rase perut ku diHiriS2.. dicuCuk2.. ditendAng2 and rase cm ader Blender tgah duk blend something lam perut aku rite after aku ambik mende TU!!
samPAi pagi ni still dapat rase... tapi TAklah seterUk semalam.. AddUSs... YA ALLAH....
tapi.. aku ambik mende tu skit jer.. tk banyak pon.. aku tgok nIK ambik gn penuh MEnggoDA.. aku pon nk gak la rase.. dh lame tak amBIK mende Tu, jadi why not aku rase skit... (terliUUrr ar tgok Org ambik.. huhuhu) ayein.. nik lain.. kau tu lAin.. mane nk same?? dh thu badan KAu tak suke kenape ambik JUGAk?? DEGILLL!!!  waa.... dahla, jgn tocher2 aku lagi.. sob3,.~~
emmm kaliAn nak tahu ape menDe yang sangAt2 POisonOUS tu?? ok..
NOW, i present YOU.. the MOst POIsonOUs and scary mary Drink....
meNGGoda KAN??? ngeee~~~
semuA minuMAn berCArBONAt baDAN aKU tak suke.. bukan StakaT berKArBONAT.. MINUM sUSU Pon AKu Vomit.. huhuhuUUHu... hah.. HOT chOcoLAte/ MILO yang kAW2 tu POn leh Wat akU leMAh segAla baDan.. (LOya + penINg2..) ADDeess... ayEin2.. cerEweT tol la KAu ni..  eh. bukan Aku yang CErewet, BADAn AKU YANG takNAK bg mende2 tu masuk....
 ok so Just say No to:
  • carbonate DrinkS
  • MILk
  • daIRY proDucts...
  • MILO or hOT chocOlate
hurm,,,, semUA yang dinyatAkan itu beSt.. tp apeKAn dayeku... huhu.. tp kalo sekalI sekale tkpeKAn?? ngee~~~~ (tgOk, ade hati lagi..) ayein2...

p/s: rindu kat mak and sakiT tu KIFARAH dosa..... SO0o0, sabAr yer...



salam terima kasIh..

...TERiMA Kasih diHUlurkaN keRAna Sudi menJEngukkan Diri DiLAman SeSaWAng yang BersaWang INi...
Lots of Love..
~~ayein~~