ASSaLAmUAiKuMM.....

salam ukhuwah dihulur mendahului diriku...
ahlan wasahlan ya sahabat....
pelabuhan sauh tintaku di laman ini membawa seribu satu makna yang mendalam bagi hidup ku..
memberi sejuta satu erti dalam perjalananku menujuNya..
pencarian sebutir permata hitam di dasar laut keimanan akan ku teruskan,... walau ape pon yang akan aku tempuhi... akanku gigihkan jua demi cintaMu..... insyallah..

Wednesday, February 23, 2011

...Dia yang isTimeWa...

AssalamUalaikum...
emm.. sebenarnya aku malasSs nak update blog rini... hurm.. tp, aku rase cam aku nak express sOmething jer.. huhuhu.. ermm... berkira-kira aku nak update pasal daurah yang aku jOin time hujUng minggu lepas.. tpi entri tu berat, memerlukan commitment yang agak tinggi and tkleh nk wat cikai2.. kalo main taram jer kan tk pasal2 salah lak info aku bagi... berdosa tu.. 6ti entri strusnya la yer aku update sal tu..ape pon daurah tu best! kami explore karya AS syahid sayyid Qutb- HAza ADdeen and satu lagik pasal Syahadatul HaQ... menarikkan??
o0oo0oppPSs... tapi hari ni, aku tknk menulis pasal tu lagik.. maaf yer...
aku nak berkarya pasal seSeorang yang SANGAT iStiMewa dalam hidup aku... <3 <3 <3
buat juluNg2 kalinya aku nak declare and AnnouNce kat sini yang Dia terIstimeWa bg aku..
Dia telah berjaya tambat hati aku.. dia curi hati aku dalam diam.. dia buat aku tak keruan.. dgn dia aku cair.. dia ceriakan hari2 ku... sungguh! aku bahagia dengan hadirnya dia dalam hidup aku... sebelum ni aku sunyi.. sunyi sesunyi nya sunyi... i need someone to be at my side, to cheer me up, to enlighten me... Alhamdulillah.. Allah hantaR dia Sbg teman untuk ku.. syuKur, alHAmdulillah..
sayang... time kasih sebab ceriakan hidupku....
aku suke die .. eh k die suke aku?? haha bedalla..
creDit to GooGle!
teeeTTteeEEETTT!!! opppSs die Yang IstimewA tu bukan yang atas...  tapi Yang BawahniE.~~~ hehehe..

chubby nyer adik ibu..
bulatkan mate yer syg,,
muke seposen lepas merajuk tknk gunting rmbut..

exercise pagi2 ialah keliling umah mak...
muke nak nangis kene usik nak tinggal die soarng2 kat umah..

die ni adikku ku.... die panggil aku ibu... dulu aku teringin nak adik.. nak adik yang leh dimanje2kan.. aku nak seseorang yang leh aku take care.. yang leh aku marah2.. hehehe ngee~~~ kejam nyer.. ader k nak adik untuk di marah2?? aisyah kate orang nak jd adik aku pon takut dgr aku ckp cmtu..huuhuh0h000ho. conpem2 budak yang jdi adik aku tu selalu  kene marah.. AhhaaXxx!  betul akuni garang orangnya..seYYess! garang cm singa.. huhuhu... (aisyah pernah talk gn aku,die tanya aku= yen tkleh k kalo kau jadi ayu? soft spoken? mungkin die nak aku lembut cm syahid agaknya.. maaf aisyah, aku memang jenis yang loudspeaker cmni.. jenis yang weng2.. huuhuhu..tp insYA Allah aku cube.. ) tapi adik2... along takkan marah atau bagi ceramah tak tentu pasal kalo adik2 tak wat hal pelik2... takkan la tak der angin tak der ribut along nk mgamuk jadi kingKOng??.  isy3... kan3? hehehe..kalo along marh pon, along marah kejap jer.. marah kt mulut jer.. ati tak.. dalam hati along ada banyak taman-taman bunga.. hehhee tapi kan, bukan ke mArah tu TAnda saYAng?? along syang kat adik2 along.. (kpd anak2 spupuku yang slalu kene marah..,along marah tu sajer2 jer nak tunjuk act.. bukan nak marah sgt pon.. hehhe maaf yer..)
si kecik yang comel tu name die WAN MOHD ASRI WAN AZLAN...
die kekasih aku! aku sayang die sangat2...
sunyi aku terisi dgn adernyer die... alhamdulillah sgt2 Allah antar die... die anak mAksu aku, jadinyer kami adalah sepupu... same gn adik2ku yang lain... cume yang lainnyer adik2 lain panggil aku kaKloNG. tpi dIE panggil aku IBU! nak thu kenape die panggil aku ibu?? sebab aku yang jaGA die dari die KECik! lepas jer pantang aku gn ummi gilir2 jaga...gi pon aku bru lepas abis SPM time tu..
2 hari lepAs aku CAll die.. alahai makin besar dh adik ibu ni.. kalian nak tahu die ckp ape?? die cakap..
'ibu adik tahu alif ba ta.. ibu balik cepat deh?'
aku ckp.. adik tunggu ibu deh? 6ti ibu balik.. n then die tanyer aku...
'ibu adik nak g tmpat ibu deh..adik nak naik apal ubang (kpl trbang) gn ibu.. (sambil rengek2 and bersungguh2 die mintak kebenaran dri aku...)
ya Allah.. time tu,bergetar jiwa aku di watnya.. nak menitik air mata rindu ni.. tiap kali aku call die akan mintak benda yang same yakni nk ikut aku datang sini.. kalo skype, die suke meniarap depan laptop sambil tenung aku lame2.. pastu di sentuhnya skrin laptop tu..die rindu agaknya kan? hehhe comel jer ayie ni.. selalu jer suh aku balik cepat.. ayie2.. bulan  7 nanti genapla umur die 3tahun.. harap2 aku leh smbut befday gn die tahunni.. inSya Allah...
buat Adik~~~
adik jAnGAN besAr cepat2 tau..ibu nak tgok adik kecik2 comel2 cm sebelum2 ni.. hehe
adik tunggu ibu yer.. jgn nakal2!
nanti ibu bawak adik jalan2... tunggu ibu balik yer... muah3! sayang KAmooOO0!
~~~ iBU SAYANG adIK~~~~


p/s: mooD tgh merIndui Ayie..
      maaf yer kalian entri kalini agak melalut2.. tapi tak salahkan klo aku suarakan ape yang terbuku lam atini..      =)

1 comment:

salam terima kasIh..

...TERiMA Kasih diHUlurkaN keRAna Sudi menJEngukkan Diri DiLAman SeSaWAng yang BersaWang INi...
Lots of Love..
~~ayein~~