ASSaLAmUAiKuMM.....

salam ukhuwah dihulur mendahului diriku...
ahlan wasahlan ya sahabat....
pelabuhan sauh tintaku di laman ini membawa seribu satu makna yang mendalam bagi hidup ku..
memberi sejuta satu erti dalam perjalananku menujuNya..
pencarian sebutir permata hitam di dasar laut keimanan akan ku teruskan,... walau ape pon yang akan aku tempuhi... akanku gigihkan jua demi cintaMu..... insyallah..

Saturday, May 26, 2012

of feelings and the dates

saya takut. saya berdebar. saya gerun. saya malu. saya cuak dan saya rasa seperti mahu menangis. ya Allah, perasaan apakah ini? Allahuakbar.
i just don't know what's happening now. the heart's beating so fast and the day's approaching.

--Ya Allah berikan ayein ketenangan itu dan Semoga ianya berjalan lancar. amin. insyaAllah.--

Monday, May 7, 2012

dan Rasa itu

pusing kanan.. pusing kiri..
perasaan kecewa itu datang lagi..
aku kecewa dengan diri sendiri.
Sungguh! aku kecewa.
kecewa dengan diri yang hanya mampu melihat tanpa rela.
kecewa bila aku hanya mampu membenci dalam diam
kecewa bila aku hanya mampu memandang tanpa sebarang tindakan.
aku kecewa bila aku gagal pikul tanggungjawab sebagai seorang kakak.
aku kecewa bila mereka berpeleseran begitu
aku kecewa
kecewa...
kecewa
dan kecewa.........

kecewa yang teramat bila diri terpaksa berpura2 buta, berpura2 bisu dan pekak demi satu rasa yang dipanggil 'ego'....



Sunday, May 6, 2012

you, me and the pie!

now, I present you...
my resepi Campak mencampak..  ngeeee....

ayeiN's CheeZZy chICk pie...

filling [mixed vege + chicken breast + cheese and herbs]

close-up texture

ready for bake!

please don't overcook it. nanti hangus jadinya. see, dah nak hangus dah tu.. heee

p/s: ayein tak reti masak, so that's why main cecampak je.. ngeh3..

salam terima kasIh..

...TERiMA Kasih diHUlurkaN keRAna Sudi menJEngukkan Diri DiLAman SeSaWAng yang BersaWang INi...
Lots of Love..
~~ayein~~