ASSaLAmUAiKuMM.....

salam ukhuwah dihulur mendahului diriku...
ahlan wasahlan ya sahabat....
pelabuhan sauh tintaku di laman ini membawa seribu satu makna yang mendalam bagi hidup ku..
memberi sejuta satu erti dalam perjalananku menujuNya..
pencarian sebutir permata hitam di dasar laut keimanan akan ku teruskan,... walau ape pon yang akan aku tempuhi... akanku gigihkan jua demi cintaMu..... insyallah..

Monday, March 28, 2011

nEbesSs

salam kalian..
ayein baru je balik dari HDC 101 ni and terus serbu laptop... =)
kenape?? sebab ayein nk citer something.. ayein terpikir nak call Someone, tp cam tak appropriate jer.. agipon, tak elok ganggu orang sibukkan.. huRm..
nak KOl mAlaYsia cam Dah lewat sgt dah..
Soo0o0o, ayein citer kat awakla yer Mr. D..
(D stands for Diary,,, ngee~~)
ok, let me hit the letters off... jeng jeng jeng...
i've just finished my dikir barat full dress rehearsal.. oh nope! it wasn't a rehearsal, it was a real one! real performance for the VIP; BPG officers. 
frankly speaking, it made me nervOus!! oh My... cO0l la ayein, dah lepas kan,.. hurm..
SeyeSssly, tadi neBes gilerss.. mane taknya, dh lame tak Practise pastu tUp tup kene peRfoRm!
  ayyAkk.. dahla part mula2 ayein yang kene start lu, agak susah kot nak cari Mood dikir tu.. tapi nasIb baik, sokongan kawan2 banyak membantu aku tuk naikkan moo0d tu..
sYukur, Alhamdulillah...
Awok-awok tadi nyanyi sangat Semangat.. betul! berGema bilik HDC tu.. seyes! sampai aku terkejut and kalian nak tahu per jadi?? aku terMISS part!! hooh0hoh0.. alaMAaaakk... pe da ayein..
camner tak termiSs, aku tadi perasAan cmpur baur,
NebEss + terKejut + Mic tersangKut = miss paRt nak MengArut.. hoh0ho
Tp Alhamdulillah.. kawan2 aku Pro.. Dierang baCk up part aku gn Jaya nye.. Alhamdulillah..
Then, All smoothly flowed walaupon tibe2 ribbon kat kepala tercaBut nasib tak jatuh jer... All in All, Alhamdulillah,. WE have tried our very beSt for this Performance walaupon tadi ade kecacatan kat part aku tu.. maaf yer kawan2.. i can't control that thing..
Anyway hugs and kisses for my lovely dikir team, also Kak Fadhz - my vocal tcer and HaziQ our principal of Dikir academY @Jury..
Thank you, Guys..
So0o let the photos speak on behalf of US... =)







Sunday, March 27, 2011

haraPan Ibu uNtuk si kEcil..





biler first ibu tgok video ni.. ibu ingat kat adik..
rindunyer...
Ibu nak adik yang petah berkata2 tu, jadi cam abang Zaid lam video ni.. InsYA Allah..
gunakanlah kelebihan adik tu kejaLan yang direDHAiNYa..
tiada yang Lebih membahaGiakan hati seorang iBu melainkan melihat2 anak2nya jadi Anak soleh solehah..
ibu Doakan adik supaya termasuk dalam goloNgan solihin..Amin..
ibu nak Adik, jadi sOmeone yang bawAk 'sOmething' lam famili adik.. banggakan mama ngan abah adik tu tau! iSya Allah..
sebagai Ibu@kakak@auntie, i'll try my very best to lead you to the right path.. tapi memandangkan ibu dah takleh nak selalu gn adik, ibu iringi doa dari jauh.
ibu doAkan supaya adik senantiasa dibawah jagaan DIA yang MAHA BErkuAsa. Amin..~~

p/s: ibu tak sabar nk balik jumpe adik!

Saturday, March 26, 2011

THe FeeLing mEEling me~~


assalamualaikum...
lame tak mengarang kat sini kan? =)
your day will surely come, <3  <3 <3
marriage...
hurm... sounds great..
lately, ramai jer member yang dah kawin.,.in fact, adik sendiri pon dah ade baby dah.. sonok2, suke2.. suke tgok eISHA yang comel tu..selalu kene buli gn ayie.. hehe tapi adesss!! dek selalu sgt gn berita kawin2ni, ttibe2 diri ni pon terasa nak ikut jejak langkah kawan2.. ngee~~
pe kene la gn cik ayein, melalut jer kejer kan? hu~~hurm, dulu kalo kakak aku sebut pasal sal kawin gn aku, cepat jer aku bangkang.. pantang sgt kalo aku dikaitkan gn perkataan kawin ni.. cepat jer aku *ambush* kenyataan die tu..ho0hoh0h0,
belum sempat die abiskan ayat die, aku dah tutup telinge smbil kelip2 mate pastu larik selamatkan diri.. hehe..
tkthula kenape aku tk berape nk suke gn mende2 ni.. bukan bermaksud aku ni tolak Sunnah @ tuntutan kawin tu tp entahla, rase rimas pelik jer kalo akak bukak topik tu.. maybe sebab.. TUuuuuUUUt kot aku fobia.. *tuuutt tu mksudnyer pe cik ayein oi?? hurm.. biarla rahsia..*
aritu aku ckp gn akak.. aku nak kawin. pastu die kate ,
"aikk??? ape yang buat aku ubah fikiranni? ader someone yang dh tembus tembok tu k?" aku pon tk thu knape tibe2 leh ader prasaan tu.. heehe... along tk thula kak..
nak kate ader calon, uisshh.. jgn harap ler.. takder nyer nak bercalon2.. hhiiiuhuh.. mungkin sajer kot gediX2 nak ckp topik tu..aish ayein ni.. uhm3... then aku ckp kat maksu aku- mama ayie.. die kate, suhla buah hati tu dtg pinang..
ayyak!! macam mane along nk suruh that so called buah ati dtg pinag su.. along sendiri pon tkthu sape.. hhohh0hoh0..
comel kan? ngee~~
pastu die ckp; carila matsaleh2 kat UK tu.. takkan takder sorang pon yang berkenan.. 6ti kalo kawin gn matsaleh, anok2 comel2.. adddesssSS! maksu2.. ade k patot? hahaha
nak thu tak aku reply pe? meh aku cer kat kalian..
aku reply camni: yang berkenan k su? peh ramai pelik yang berkenan.. takterhitung gn jari along ni su.. tamboh jari tgn gn kaki mksu pon belum tentu agi cukup.. tapi, masalahnyer, orang yang berkenan kat dierg, bukannyer dierng yang berkenan kat org ni ha.. pakcik tua pon tk pandang org, apetah lagi yang macho2 su.. die nak jeling pon pikir 14kali su.. eheheh kikikiieie, terus jer maksu aku gelak.. hahaha
tapikan.. kalo betul2 ader orng masuk pinag skarng cmner? "soalan ecah"
errr, krek3.. wow0ohohoh0ho.. (cam MUSTAHIL jer..)
kalo mende tu terjadi, perkara pertama aku buat adalah.. PENGSAN!!!!!! ehehe,, main2 bolehla kot kate nak kawin..
when it comes to reality.. i don't think i'll accept that..
huhu nak2 lagi, i don't even know who that guy is..kalo aku takkenal die tkper,.cos aku senag jer nak adapt, yang jadik masalah, kalo 'Die' yang tak kenal aku... huhuhu.. tak pasal2 'die' menangis taksudah.. menangis cos kene buli.. wahahhaa kuang3..
tapi tapi tapi tapi...... kalo yang datang pinang tu FAHRIN AHMAD, aku rele jer.. hahahha. la ni jugak, aku kawin. issy!! ayein3... kikiki.. (gelak2 comel smbil tutup mate gn tgn.. malu2 gitu! ohoooohoho)
boringkan ckp sal kawinni.. aku pon tak reti nak kupas cmner..
ape yang penting, kita kene tahu yang kahwin ni bukan mende main2...
kite kawin ni bukan tuk sehari dua jer n once kite kawin, tggungjawab yang kite galas tu pon dh berubah- lagi berat..
sebagai wanita, biler dh pegang title isteri, kite dah sepenuhnya tertakluk bawah tanggungjawab suami..bukan lagik pada mak ayah..
time usrah, kak Ros iaitu isteri doktor Azlisham selalu jer pesan suruh kami doa awal2 nk pasangan yang cmner..kalo tak exactly dapat yang kita hajati pon, insya Allah, sipi2 pon ade jugak...
lagipon,Allah tahu ape yang terbaik buat kita..
jum kita doa same2 yer kalian,
moga2 kita dikurniakan pendamping yang selayaknya.. dikurniakan pendamping yang mampu membawa kita kepadaNYA..=) amin...
'Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami pasangan kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami), dan jadikanlah kami pemimpin bagi orang-orang yang bertakwa'. [Asy-syu'ara': 74]
sebelum aku undur diri... aku nak post video ni kat kalian..
sweet sgt.. suke~~~
wassalam...

Monday, March 14, 2011

~~~blurring myself with nothing~~~

sometimes: i have nothing to say, but i do wanna say something.. 
sometimes: i have something to say, but i do say nothing... 
often: i lose in the middle of nowhere.
always: complicated me!! <[*o*]>
kekadang... i looo00o0ve that thing so much but then,it turns to the opposite way when it comes to action. i'm rejecting it.. Always!
kekadang jugak... i pretend to be tough even though there's a great sorrow deep inside me..
selalunya.. i'll let my laugh bursts out when the sadness comes to me..
jarang-jarang.. i'll let you to see me crying..
pernah jugak  i do let you to see me crying over something.. crying over the dead cat maybe.. but seriously, you'll never have the chance to see me crying over my own personal life. =)
long Ago.. (time ni mase kat primary school) i'll feel *something* @ soo00o0 touched whenever i listen to a song by Saujana - Keluarga BAhagia.. the day when i first had to sing that song in front of my music teacher, all of a sudden the droplets dropped over my cheeks. So0o funny.. without any reasonable reason, the droplets rained me that day.. huhuhu *tak pasal2 kene jumpe counsellor tp, selalunyer ader je aku bg alasan tuk meloLOskan diri* tapi sekarang dh tkder kesan lgsong dah.. ngeee~~
today: i'm writing this entry without any purpose.. maybe tomOrroW i'll use it for reflecting my own jourNEy.. who knows kan?
now: i'm already a young lady.. neither a child nor a teenager.. yes, i'm a young lady.. Now, i'm preparing myself to be matured in every single aspect of my life!! 

Saturday, March 12, 2011

my imperfectionssSSss...

Assalmualaikum...
to my dear diary....
today, i just wanna write something about nothing! err?? boleh k cm tu?? something about nothing?? entah... uhuhu.. ape pon, skargni aku dah duk tup tap tup tap menekan keyboard lappie aku ni..  menekan key2 huruf untuk menulis kat sini.. so, walau pon tkder motif tuk mengUpdate blog aku gagahkan jugak untuk menari2kan jari jemari ni... gigih jugak aku kan? gigih dalam menyusun kate2? susun kate2?? teEETT! salah! susun perkataan.. huhuhu.. ok, aku mengaku... aku ckp tak bersusun atur.. 000hoo0oh0.. i admit it.. bukan stakat tak teratur.., laju cam kereta api... lame dah tak dgr ade org ckp cm tu.. aderla lebih kurang 4 bulan.. biase nyer FARID yang selalu tgur aku cam tu. die kate "awokni, cakap laju cam keto api. tokdan sayo nok nakap awok cakap nape" gitula lebih kurang slang die lam tganu.. hhehe farid2.. sori ek, yein selalu wat awok penim..(kenape tibe2 ader name farid ni?? err..? krek,krek,krek~~ kikiki) huuhu stop ayein..stop!
ok, now let's move to another point. sebenarnye, aku bru jer lepas breakfastni.. aku BEKPESS gn fish fingers and SEGELAS SUSU!! wow!susu??
yup susu.. dgn susah payah, aku telan mende tu..
BISmillahirrahmanirrahim.. smbil pejam mate rapat n genggam gelas tu kuat2 aku gulp,gulp, gulp susu tu.. then tarik nafas panjang2... biler rase smua dh selamat mengalir ke perut, ching! aku bukak mate.. hohoh0ho0o, suke2.. alhamdulillah,. abis.. hehhe..
tapi cik ayein, kenape kau gatal2 minum susu ni?? bukan k kau allergic gn susu? allergic gn lactose? saje cari nahas k pe ni?? hurm... entah..
cume tibe2 rase nak buat sesuatu yang lain dri kebiasaan.. nk try.. ho0io0ohoh0.. i just feel like i wanna do something that i can't do today.. i wanna do it today, yeah today is the day for me to all out! ape kau merepek ni ayein.. aish!! suke jer mengarut..! biarlah.. i wanna challenge myself.. susah camner pon aku kene cube! tak kisah la berjaye k tak janji aku nak cube.. aku nak acu cube try test akunyer self ni camner..huhuu. ape2 lah ayein oii... *dalam mase yang same nk challenge my own self to not talking nonsense and be a kind of quiet person.. also to not excessively talking * mampu k?? takpe2, try dulu yer ayein..  ngeee~~
ok, seterusnye aku nak citer sal abg cik aku.. abg?? euwss.. acik jerla.. tak payah nak berabang2, 6ti prasaan lak si yang berkenaan.. oh0hoh0o0 ehhe semalam aku kol die.. erh.. ader k die panggil aku budak tembam, si bulat... uhm, spoil mood tol.. *ayein, acik ckp mende btulla tu. kuang3..* ala kalo betul pon tak pyh la pggil camtu.. paggil la budak cute k? budak comel k? kan sedap tu. ehhehe ni panggil aku si bulat?? uhm.. cam donat lak aku dibuatnyer.. kan3? =P semalam die kate, die bimbang kat aku duk sorang2 jauh kat negara org.. byk mende yang dipesannyer.. huhu.. acik2.. time kasih yer.. emm nak thu tak?? semalam buat pertama kalinyer aku ckp kat die... "acik 6ti hadiahkan aku sepasang JUBAH..." dahla mintak hadiah, demand lak tu nak jubah.. hooh0o0 ayein2.. ngeee~~ terkejut acik time aku ckp cmtu.. die suh aku ulang balik ape hadiah yang aku mintak tu.. then, biler aku ulang balik, aku ckp nk Jubah, acik aku gelak.,, waa~~ kejamnyer.,. uhuhuuu.. tapi yang best acik kate boleh.. tapi dgn syarat kene pakai.. hooh9hh0hoh0ho.. suke3.. alhamdulillah.. aku ckp, aku dh berubah la cik... aku dh try kurangkan minat barang2 sportni.. dh reti dh jd feminin.. wow! die impressed! die suke gn progression aku kat sini.. aku pon suke jugak.. alhamdulillah.. TimA kasih ya Allah..
alamak.. tibe2 rase mual pelik ni pe kes??  tolong jgn wat hal yer... ala.. jgn la mual2.. aku nk berblog tak abis lagi ni,,addessSS... tak boleh2.. aku dh tak than ni.. mual.. (eh, cm pregnant la plak)
seyEeS.. susu tu dah ber REAct lam badan aku skrgni.. aku dah tak boleh nk bertup tap tup tap lagi dah kat lappi ni.. INsya Allah, aku sambung lain kali ek?
sorry agak mengarut kali ni.. mengarut dan melalut..
p/s: my imperfections will make me perfect to you right my anonymous soul mate?? i hope so0o0...
kpada kalian.. time kasih.. and waSSalam..

Thursday, March 3, 2011

KEsYUKURAn itu~~~

asSalamualaikum kalian....
malamni tibe2 terase nak meng'update' blog... entah kenape.. emm maybe sebab dah lame poStpone kot kan? ngeee~~ actually i just come back from Drama Theatre. ade rehearsal dikir barat.. peh hancusSSSs jugak  mula2 start tu.. berdebar gak.. Dup dap dup dap.. nk terKEluar jantONg ni.. tapi alhAmdulillah sgt2 biler masuk rangkap keDua aku dah bleh Control keadaan dah... AlHAmdulillah~~
ok, stop!! dh taknak citer sal tu lagik dah...hehehe
sebenarnye aku nak sher something kat kalian..
emmm kalo kalian notice, 2/3 ketul entri yang sebelum2 ni agak suram jer kan... emO semacam.. hurm.. (eh jap, entri kau gi jodohkan dgn ketul?? cam pelik je cik AYien OOII..! pelik3... emm bistu takkan keping kot? k cebis?? 2/3 cebiss entri. camtu k?? hehe o0o0ps sorii... aku fail kalo penjodoh2 ni.. .)
dAlam keadaan Aku emoO0o0, suRAm lagi kelam tu.. aku MerinTih, meraYu pada yANg MAHA HAK.. berDoa padaNYa supaya aku Diberi keKUatan tuk hadaPi semua nie....
'YA ALLAh, ToloNg aku~~'.
tu jer yang mamPu aku wat.. bergantung hArap PAda Yang mAHA MENGASIHI..
ALLAH itu MAHA KUASA....
biler aku tgh browse through news Feed kat FB tu, tibe2 aku TerpANdAng sesuatu.. hatiku tibe2 terSentuh... cam ader sesuatu jer YAng meronta2..
dalam keadaan yang lemah lOnglai, semangat yang sudah TerBAng ilang kemane tu aku click butang PLAy kat situ... "KLik!!" simple jer bunyi die, easy plak tu.... tak yah susah2 nak g bertapa lam gua, tak perlu nk panjat pokok klape, tk gune tenaga pon.. senang jer kan, gune satu jari pon boleh~~ =) tapi..
MASYA ALLAH...
hanya dgn satu Klik jer sudah MAMPU buAT AKU TENANG! sudah mampu pujuk diri aku Ni... ALHAMDULILLAH.. syukur padaMU ya ALLAh dgn memPERKENANKAN dOAku.. Syukur, syukur ALHAMDULILLAH..
and thanks a lot to my Senior, encik KHAiRUL NIZAm dengan meng'UPLOAD' VIDEO ni...


tak lupe Jugak pada PAKcik: Encik AZhAR HAssAn cos sudi jugak LAyAn kereNAH cik Ayien ni, time kAsih banyak2.. and video2 yang ade kat page pakcik tu wlauPon ayein dah terlebih dahulu menengOknYA Sebelumni... tHAnKS yer.. =)
tapi ayein sgt suke video ni jugak...


THAnks jugak kepada cik NURHAnA ABD NASIr, cos sudi bertAnya KABAR cik AYein and jugak DGN bg kate2 semngt serta cadangn DOA amalan tu.. TQ yer mec hen..
kepada NADiAh saHUm yang sudi MEnemani KU k THE HOE time kasih yer..
FRIEnds ku, you make my days shine!
(walaupon aku tahu dierg2 yang dimentionkan takkan singgah k LAman sesawang ni, tp tak salah kan klo aku nak bg token of appreciation kt sini?)
A miliion ThAnks to them sebab indirectly berJAYA bantu AKU PUJUk diri Ni.... and padANYA yang MAHA ESA aku panjatkan KESyukuran...
ALHAMDULILLAH...

salam terima kasIh..

...TERiMA Kasih diHUlurkaN keRAna Sudi menJEngukkan Diri DiLAman SeSaWAng yang BersaWang INi...
Lots of Love..
~~ayein~~