ASSaLAmUAiKuMM.....

salam ukhuwah dihulur mendahului diriku...
ahlan wasahlan ya sahabat....
pelabuhan sauh tintaku di laman ini membawa seribu satu makna yang mendalam bagi hidup ku..
memberi sejuta satu erti dalam perjalananku menujuNya..
pencarian sebutir permata hitam di dasar laut keimanan akan ku teruskan,... walau ape pon yang akan aku tempuhi... akanku gigihkan jua demi cintaMu..... insyallah..

Saturday, March 12, 2011

my imperfectionssSSss...

Assalmualaikum...
to my dear diary....
today, i just wanna write something about nothing! err?? boleh k cm tu?? something about nothing?? entah... uhuhu.. ape pon, skargni aku dah duk tup tap tup tap menekan keyboard lappie aku ni..  menekan key2 huruf untuk menulis kat sini.. so, walau pon tkder motif tuk mengUpdate blog aku gagahkan jugak untuk menari2kan jari jemari ni... gigih jugak aku kan? gigih dalam menyusun kate2? susun kate2?? teEETT! salah! susun perkataan.. huhuhu.. ok, aku mengaku... aku ckp tak bersusun atur.. 000hoo0oh0.. i admit it.. bukan stakat tak teratur.., laju cam kereta api... lame dah tak dgr ade org ckp cm tu.. aderla lebih kurang 4 bulan.. biase nyer FARID yang selalu tgur aku cam tu. die kate "awokni, cakap laju cam keto api. tokdan sayo nok nakap awok cakap nape" gitula lebih kurang slang die lam tganu.. hhehe farid2.. sori ek, yein selalu wat awok penim..(kenape tibe2 ader name farid ni?? err..? krek,krek,krek~~ kikiki) huuhu stop ayein..stop!
ok, now let's move to another point. sebenarnye, aku bru jer lepas breakfastni.. aku BEKPESS gn fish fingers and SEGELAS SUSU!! wow!susu??
yup susu.. dgn susah payah, aku telan mende tu..
BISmillahirrahmanirrahim.. smbil pejam mate rapat n genggam gelas tu kuat2 aku gulp,gulp, gulp susu tu.. then tarik nafas panjang2... biler rase smua dh selamat mengalir ke perut, ching! aku bukak mate.. hohoh0ho0o, suke2.. alhamdulillah,. abis.. hehhe..
tapi cik ayein, kenape kau gatal2 minum susu ni?? bukan k kau allergic gn susu? allergic gn lactose? saje cari nahas k pe ni?? hurm... entah..
cume tibe2 rase nak buat sesuatu yang lain dri kebiasaan.. nk try.. ho0io0ohoh0.. i just feel like i wanna do something that i can't do today.. i wanna do it today, yeah today is the day for me to all out! ape kau merepek ni ayein.. aish!! suke jer mengarut..! biarlah.. i wanna challenge myself.. susah camner pon aku kene cube! tak kisah la berjaye k tak janji aku nak cube.. aku nak acu cube try test akunyer self ni camner..huhuu. ape2 lah ayein oii... *dalam mase yang same nk challenge my own self to not talking nonsense and be a kind of quiet person.. also to not excessively talking * mampu k?? takpe2, try dulu yer ayein..  ngeee~~
ok, seterusnye aku nak citer sal abg cik aku.. abg?? euwss.. acik jerla.. tak payah nak berabang2, 6ti prasaan lak si yang berkenaan.. oh0hoh0o0 ehhe semalam aku kol die.. erh.. ader k die panggil aku budak tembam, si bulat... uhm, spoil mood tol.. *ayein, acik ckp mende btulla tu. kuang3..* ala kalo betul pon tak pyh la pggil camtu.. paggil la budak cute k? budak comel k? kan sedap tu. ehhehe ni panggil aku si bulat?? uhm.. cam donat lak aku dibuatnyer.. kan3? =P semalam die kate, die bimbang kat aku duk sorang2 jauh kat negara org.. byk mende yang dipesannyer.. huhu.. acik2.. time kasih yer.. emm nak thu tak?? semalam buat pertama kalinyer aku ckp kat die... "acik 6ti hadiahkan aku sepasang JUBAH..." dahla mintak hadiah, demand lak tu nak jubah.. hooh0o0 ayein2.. ngeee~~ terkejut acik time aku ckp cmtu.. die suh aku ulang balik ape hadiah yang aku mintak tu.. then, biler aku ulang balik, aku ckp nk Jubah, acik aku gelak.,, waa~~ kejamnyer.,. uhuhuuu.. tapi yang best acik kate boleh.. tapi dgn syarat kene pakai.. hooh9hh0hoh0ho.. suke3.. alhamdulillah.. aku ckp, aku dh berubah la cik... aku dh try kurangkan minat barang2 sportni.. dh reti dh jd feminin.. wow! die impressed! die suke gn progression aku kat sini.. aku pon suke jugak.. alhamdulillah.. TimA kasih ya Allah..
alamak.. tibe2 rase mual pelik ni pe kes??  tolong jgn wat hal yer... ala.. jgn la mual2.. aku nk berblog tak abis lagi ni,,addessSS... tak boleh2.. aku dh tak than ni.. mual.. (eh, cm pregnant la plak)
seyEeS.. susu tu dah ber REAct lam badan aku skrgni.. aku dah tak boleh nk bertup tap tup tap lagi dah kat lappi ni.. INsya Allah, aku sambung lain kali ek?
sorry agak mengarut kali ni.. mengarut dan melalut..
p/s: my imperfections will make me perfect to you right my anonymous soul mate?? i hope so0o0...
kpada kalian.. time kasih.. and waSSalam..

1 comment:

  1. bakpo gak dok mnum susu tu dh tau xleh mnum mok..
    xslah nk challenge dri tp klo smpai bhyakan dri rsnya islam pn x galakkan kot..

    ReplyDelete

salam terima kasIh..

...TERiMA Kasih diHUlurkaN keRAna Sudi menJEngukkan Diri DiLAman SeSaWAng yang BersaWang INi...
Lots of Love..
~~ayein~~