ASSaLAmUAiKuMM.....

salam ukhuwah dihulur mendahului diriku...
ahlan wasahlan ya sahabat....
pelabuhan sauh tintaku di laman ini membawa seribu satu makna yang mendalam bagi hidup ku..
memberi sejuta satu erti dalam perjalananku menujuNya..
pencarian sebutir permata hitam di dasar laut keimanan akan ku teruskan,... walau ape pon yang akan aku tempuhi... akanku gigihkan jua demi cintaMu..... insyallah..

Friday, November 25, 2011

of ALBI naDak!


Albi Nadak by Fares

Leek, ana milk leek
ta'ala arrab dommeni, makhtag
eleek, o rokhi feek
ya hob 'omr ana 'omri kollo hakhyesho leek

hawak howa el khaya,
wenta elly ana, ba'ashek hawa
kan albi monaah
agmal malak, yekoon ma'ah

yah albi nadak wetmannak teb enta wayaya
yah ba'd esneen shok wa khaneen alak eek hena ma'aya
yah dommeni leek, danta habibi hayaty leek
we ha'eesh 'omri 'ashan 'ineek
wa 'omri fadak

yah albi nadak wetmannak teb enta wayaya
yah ba'd esneen shok wa haneen alak eek hena ma'aya
yah dommeni leek, danta habibi hayaty leek
we ha'eesh 'omri 'ashana 'ineek
wa 'omri fadak

Eh, akhtag le eh
law konti ganby ma'aya daiman kolly eh
ya dana min zaman
makhtag le alb yehess beya o ahess beek

hawak howa el haya,
wenta elly ana, ba'ashek hawa
kan albi mona
agmal malak, yekoon ma'a

yah albi nadak wetmannak teb enta wayaya
yah bad esneen shok wa haneen alak eek hena ma'aya
yah dommeni leek, danta habibi hayaty leek
we ha'eesh 'omri 'ashan 'ineek
wa 'omri fadak

yah albi nadak wetmanak teb enta wayaya
yah ba'd esneen, ba'd elsneen alak eek hena ma'aya
yah dommeni leek, danta habibi hayaty leek
we ha'eesh 'omri 'ashan 'ineek
wa 'omri fadak

Thursday, November 24, 2011

woRth Sharing!

here, i wanna share you a videO.. worth sharing, i guess..
Sooo0o0, here it goeSss,,



Wednesday, November 23, 2011

esementing Shakespeare!

alhamdulillah... All Praise be upon Allah the Almighty.
BerbalOI gaks ayein habiskan 2 triangular bar toblerone, 3 packet kinder bueno and 2 bijik fERreRO rosher and sehari sunTuk menghadap laptop smpai sakit habis sehala urat tengkok untuk siapkan analysis FILM shakespeare ni..
alhamdulillah alhamdulillah, alhamdulillah..

*pergggh, byak GilERRSS ayein makan makanan TENUSU.. saja cari nahas! aik.. bukan DIET k ayein??*
errrr... kreeekk... Sorry Coach! saya tak IKUT nasihat coach 2/3 hari ni.. ngeee~~ pandai makan, pandaila tangung berat yang berkilo2 yer ayein! padan muke! hoh0ho0.. addeehss... *tertusuk2 ase* ---dush.dush,dush.. hantuk2 kepala kat meja sambil2 selongkar lagi stock kinder bueno.. peh, nasib dh habis... heheehe :P

p/s: Tpi AssignmenT ATL tak sentuh lagik.. ayyyak! hoh0ho0

Tuesday, November 22, 2011

Sentuhan KalBU

sentuHan kaLbu
believe me, ianya sukar untuk kita tinggalkan apa yang kita SayaNGi. Sungguh! ianya payah untuk kita menjauhkan diri dari sesuAtu yang kita Sukai. ianya jugak susah untuk kita melupakan seSuatu yang amat kita cintai. Itulah realiti dalam bermujaHAdah. Kesukaran, kepayahan dan kesusahan adalah aset penting dalam proSes mentarbiyahkan diri untuk kearah yang lebih baik. ini dugaan bagi insan yang ingin mengejar JannaHNYA.

 Patutkah manusia menyangka bahawa mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: “kami beriman”, sedang mereka tidak diuji? [Al-Ankabut 29: 2]

InsyaAllah,.
demiMU  akan kami cuba sebaik mungkin.. ya Allah, bantulah kami, bimbinglah kami..
sungguh, jalan mujahadah itu payah kecuali bagi orang2 yang benar2 MENCINTAIMU..
moga2 kami tergolong dlm para solihin y sentiasa mencintaiMU.. amin..

P/S: sabar yer ayein. Doa banyak2 agar Allah permudahkan urusanni. InsyaALLAH.
Ingat, setiap yang berlaku adalah yang TERBAIK buatku.
You have to LET "those things" go.. you have to AYein...
I know it's hard and painful. but remember!!
NOTHING worth except HIS promise and The JANNAH.
believe in HIM and you'll never regret ayein... :)

-------mode: pujuk diri--------



Wednesday, November 16, 2011

sekunTum mawar merAh!

tolong hadiahkan ayein sekuntum mawar merah ni leh? taknak banyak, nak sekuntum jer.. tapi nak yang FRESH! ngee~~  *ishh! ayein ni, wat malu je main mintak2 cmtu.. ayein2.. hoho0ho0..*  ^-^

Tuesday, November 8, 2011

unpredictable

 J.E.A.L.O.U.S.Y
don't need to be jealous. he's my brother and we have been together since I was just a day old. his mom is my mom. so, you shouldn't have those unnecessary feeling towards your own husband and your own mother-in-law. akak, be wise please.. we're just in brother-sister and mother-daughter relationship, Don't worry, it won't be beyond those. please forgive me for that thing. :)


p/s: bersalah plak ase.. hurm.. maaf sgt2..

Sunday, November 6, 2011

of the JUBAH

pura2 je ayu ni.. sila jgn terpedaya.. ngeh2.. :P

lepas balik makan, sesi photomoto laks.. ngeee~~

ni jubah yang yaya @ siti mardiah adnan yang bagi.. time kasih mokya! ngeee~~
salam and hi kalian..
sihat ke? moga2 sihat and sejahtera selalu.. amin..
there's nothing much to say, coz i'm so0o0 tired rite now..
tired for eating.. ngeh3.. 
[aik, bukan tengah diet k ayein? ekekkeke.. sekali sekala, taksalah kan langgar pantang? wahahha :P ]
just wanna wish you, Selamat Hari Raya Aidiladha, maaf zahir and batin.. 

p/s: mode rindu kampung.. wawawa.. nak balik~~

Wednesday, November 2, 2011

M>E>N>G>I>D>A>M

mengidam...
..woh masin.. :P

i wish, someone give me these for my 'DIETday' present.. ngee~~ nak makan.. (padahal sebelum2 ni tak minat pon makan mende2 cmni.. aish.. mengidam2..)
tetibe, teringat kat ACIK aka MOHD YAFIZ ABD AZIZ.. biasenye kalo ayein mengarut2 nak makan pelik2 acik yang akan jadi mangsa tuk tolong ayein lepaskan diri dari mode mengidam tu.. ngee~~ aritu mengidam nak makan biskut ROKA (ala yang struktur die cm Ferraro Roche tu) ngeee~~ tapi yang ni harga die seposen sebijik je.. peh jenuh satu felda ciku kot die cari.. (nasibla sape suh jadi abg saya.. wahaha :P) tapi tak jumpe pon biskut tu.. last2 pencarian tu berakhir bile jumpe ROKA tu kat kedai runcit di MACHANG.. hoh0hoh0o0.. dari gua musang ke machang pencarian itu.. ngeh2.. die beli satu plastik, ngeh3.. makan sampai tergOLek2 kot.. kikiki


p/s: i wish my ACIK don't read this entry.. waaa..tamau2 takut 6ti die peraSAn senseoRANg.. kekkeke
      ----> carikan saya ASAM yang ade spt diatas.. :)

salam terima kasIh..

...TERiMA Kasih diHUlurkaN keRAna Sudi menJEngukkan Diri DiLAman SeSaWAng yang BersaWang INi...
Lots of Love..
~~ayein~~