ASSaLAmUAiKuMM.....

salam ukhuwah dihulur mendahului diriku...
ahlan wasahlan ya sahabat....
pelabuhan sauh tintaku di laman ini membawa seribu satu makna yang mendalam bagi hidup ku..
memberi sejuta satu erti dalam perjalananku menujuNya..
pencarian sebutir permata hitam di dasar laut keimanan akan ku teruskan,... walau ape pon yang akan aku tempuhi... akanku gigihkan jua demi cintaMu..... insyallah..

Wednesday, April 20, 2011

iTaly itu~~

asSalamualaikum... kalian sihat??
hurm.. ayein bru jer ni balik dari spring vacation kat Italy.. lebih kurang kul 11.30 pagi tadi ayein sampai kat bilik..peh, rindu sgt kat bilik, rindu kat lappie hurm rindu semua yang ade kt lam bilik ni... ngee~~  alhamdulillah best la jugak vacation kami tu walaupon penat yang teramat! serius, menjadi pengembara yang mengembara di bumi asing yang terasing tu sgt memenatkan ayein... tp walau bagaimanapon, syukur alhamdulillah sbb we managed to organise that kind of vacation. Alhamdulillah..
byk pengalaman yang dapat ayein kutip sewaktu berada kat italy tu..
pengalaman yang mengajar ayein bagaimana cara tuk mendidik jiwa supaya menjadi lebih tabah, matang n sabar~~
Asenyer malamni ayein takkan bercerita sal pengalaman tu secara detail kot.. kalo ayein ader mase and ader kerajinan, ayein akan corat coretkan pengalaman tu dalam entri yang seterusnya, iNsya Allah.. hah, tapi kalo kalian tak sbar nk tahu pengalaman tu, bolehla personally contact ayein.. 6ti ayein citer k? nngeee~~~ (^^)
sekarang ni,ayein just nk update sal keadaan ayein n nk tanyer2 khabar kalian. nk membebel mende2 simple jer..hehhe
malamni ayein tak berapa nk okay skit..
badan ase sakit seluruh tubuh..mahu taknya, 10 KG beban duk melekat kat badan kehulur kehilir, kaki lak rase kejang pelik.. hurm.. addess! ayein2, tkder stamina lagsong..huhu. tekak pon asyik rase loya2 jer, kepala berat jer, berdenyut2..maybe sebab cuaca panas kat italy tu kot men'trigger'kan syndrome migraine ayein ni..muke lak dh jadi cm udang salai, merah giler.. eh bukan merah tapi itam, ngee~~~
biler malam menjelma, italy jadi Sejuk sesejuknya sejuk.. addess.. cabaran yang hebat gak la pada ayein yang memang Alah gn sejuk ni. pernah one night tu, kami terpaksa stay kat train station yang takder waiting room. so, merempat la kami kat luar gn angin yang agak rakus membelai kami. sgt menguji ketahanan mental dan fizikal ayein!
ayein menggigil2 smpai lenguh blakang badan ni nk tahan sejuk. nak bernafas pon susah, cm ader something tgh duk cucuk2 dadani. Allah jer tahu cmner seksanya ayein nk inhale lam keadaan sejuk tu.. batuk lak gn secara otomatiknya tak henti2.
tp Alhamdullillah ade kawan2 yang sudi bantu aku.. dek kerana dierang takder saraf sejuk yang berlebihan cm aku, dierang bg kat aku dierangnye sweater suh aku sarung. tapi langsong tak der perubahan pon. makin rancak badan aku menggigil. *aissh, ayein sejuk mengalahkan orang yang badan cekeding* krek, krek, krek.... hehhe
last2, ADAQ (shuhada) mentransferkan die punyer haba gn memeluk aku.. bukan setakat adaQ jer peluk, 2/3 orang sekali peluk. aku duk tgh2..alhmdulillah, biler dierang share haba tu, aku slow2 leh bernafas, batuk pon dh tak serakus mana.. trima kasih korang sebab selamatkan Ayein.. time kasih yer? =)
o0opps.. ok dah.. ayein dh tak larat dh nk membebel.. heehee.. 6ti ayein citer lagik yer.. banyak sgt ayein nk share gn kalian.. tapi ayein nk share verbally taknak written. #aish ngade la ayein, mane ader orang rakam suara post kat blog?# hehhe dh namenyer menulis blog memang la kene tulis bukan merakam blog yer cik ayein? kuang3... hahaehheh kui3...
k la kalian.. ayein undur diri lu..
salaM..

p/s: klik here for the photos moTos ...~~


No comments:

Post a Comment

salam terima kasIh..

...TERiMA Kasih diHUlurkaN keRAna Sudi menJEngukkan Diri DiLAman SeSaWAng yang BersaWang INi...
Lots of Love..
~~ayein~~