ASSaLAmUAiKuMM.....

salam ukhuwah dihulur mendahului diriku...
ahlan wasahlan ya sahabat....
pelabuhan sauh tintaku di laman ini membawa seribu satu makna yang mendalam bagi hidup ku..
memberi sejuta satu erti dalam perjalananku menujuNya..
pencarian sebutir permata hitam di dasar laut keimanan akan ku teruskan,... walau ape pon yang akan aku tempuhi... akanku gigihkan jua demi cintaMu..... insyallah..

Sunday, June 5, 2011

of Taunton and the train...

salam kalian...
how are you dear?? wishing you a lovely day.. amin..
emm ok, i wanna tell you a story of mine about the journey to Clark's village.. hehhe
here is the journey details....
         Plymouth -------> Taunton ---------> Bridgewater --------> Clarks' village (CV)
we travelled from Plymouth to Bridgwater via train and from bridgwater station to CV, we had to take the inter-city bus (first bus).
ok, now the experience begins... ho0hoh0ho0
the journey to CV,
kat Taunton, we had an hour plus gap for the next train to Bridgwater. time duk tunggu mase sejam lebih berlalu, aku namapakla sign board yang tulis "CITY CENTRE", so, dek sebab akuni terlalu kreatif and semangat nak mengusyar, aku usulkanlah cadangan untuk jejalan kat area2 Taunton memandangkan city centre tu takler jauh sgt.. agipon alang2 dah sampai, why not kite explore kan..? heheh
so, kami 3 org pon bergerak ler.. (Ummi, YAh, and aku) jejalan punyer jalan, tibe2 ternampak sorang pompuan duk kat tepi jalan tu.. rambut paras bahu, pandang jer kiterang, muke nampak cm lebam2.. umi kate muke die mcm kene DERA.. entahla aku tak sure muke kene dera cmner.. hehe. tpi aku tak tgok sgt pon kat die, aku cuak sebab care die pandang cm orng Psycho pandang.. *interpretation aku jer tu, ngeh3....*
biler kiterang lalu depan die,
yah jalan laju2.. aku pon ape lagi turut menggandakan kelajuan jugakla.., ummi jer yang selamber  ber*catwalk* [maklumlah pakai skirt, kene ayu skit.. wakakaka oo0o0ppps sori mi.. ehhee]. biler kiterang melepasi die, aku pusing.. Aik??!!! die ikut kiterang~~ err?? kreeek, krek, krek.. per kene gn makcik ni?? makin laju kaki kami, makin laju jugakla kaki die.. aish, ape lagi YAh awal2 lagik dh CABUT LAri.. aku pon tak kurang HEbAT  jugAk.. pecut daaa~` hahaha.. aik ummi?? ummi kat blakang  skit, sbb die tak realise pon sal pompuan tu psyCHO.. haha... then biler aku dan yah dah semangat lari brulah die mula nak berlari.. hehe [kejam tol, selamatkan diri sesorang jer cik ayein ni/.. kesian umi kene tinggal kat blakang.. hehe SOo0o00 Sorry mi.. tak sengaja..]
kami berlari sekuat hati sesambil terpekik pekik2 memanggil BUS! BUS! BUS!
aik asal panggil bus??? nak thu kenape?? sebab, nak COVER malu.. ahhaaHHAHA..
berlakon konon2 kiterang KEJAR Bus, padahal maKcik Psycho kat belakang tu yang keJAR KiterANG.. hahhaha..

p/s:  6ti ayein sambung citer tuk pengalaman journey balik ke PlymOUth, kejap gi yer.. ngeee~~

salam... HAi.. sorii yer.. ambik mase berhari2 nak smbung citer ni.. hehhe
ok.. now, i'll tell you the story..
time journey back to MArjon.. ayein duk sebelah minah saleh kt dlm train.. ok jer.. die pon nice jugak.. blakang ayein, seat yah gn Zue.. kusi kat row sebelah tu ada sorang kakak 'saleh' yang duk.. mula2 journey tu.. all smoothly run and.. kami hepi jer duduk kt kusi tu sesambil merehatkan badan yang kepenatan ber'shopping'! fuuyo0o0 cm byk jer ayein shopping.. ekeke...
tapikan.. langit tak selalunyer cerah.. ngee~~ so, after a few stations, ada sepasang suami isteri ni duk melilau2 cri seat.. and kebetulan jugak, seat kat row sebelah tu kosong.. dierang duduk la kat situ.. tapikan.. biler ayein pusing, alamak!!! ya ALLAH! fuyo0o0... bapak besor anjing die! dup dap dup dap dup dap.. irama jantungku rancak berkumandang.. hoh0ho0.. cuak seyh.. ketar kaki ni, biler si anjing berkenaan betul2 kat sebelah kaki aku.. cube byngkan die duk melintang kat tgh2 path way train tu sesambil ekor die melibas2 kene plastik shopping aku.. minah saleh kat sebelah aku tu tahu kot aku takut sebab every time anjing tuk buat aksi, menggeliat, bergerak kesana ke mari aku akan angkat kaki then himpit2 minah tu.. aku susun 10 jari ckp kt die, 'i'm sorry..' then die senyum tgok gelagat aku.. hoh0o.. takut.. aku seram.. tak suke anjing! aku takut kene jilat mcam hari tu.. eeee! geli,,
YA ALLAH, selamatkanla aku..
tak putus2 aku berdoa jgnla anjing tu wat hal.. mcam biasela aku kalo tkut, tangan sejuk cm ais.. muke lak panas gilers, tk thula muke aku dh jadi warne pe time tu.. bukan merah dah kot, maybe kelabu sbb hangit dah.. whaha.. yah gn zue dh selamat larik ke coach lain.. dierang ajak aku lari skali, tp unfortunately i takleh nk gerak sebb anjing tu betul2 block aku.. aku bangun pon kene, duduk pon kene.. so, aku pon watla co0l.. duduk jer kat situ.. Allah jer thu cmner perasaan aku time tu.. menitik air mate ni... aku takut! serious aku tak pernah rase unsecured cm tu.. cm tunggu mase nak jadi umpan jaws jer.. aku gerak kaki sikit, anjng tu dh jengok pndang aku. mata die, FUh!!!! seram.. lidah dia.. YA ALLAh, pnjang.. aku taknak die cium aku cm hari tu,, aku geli! aku pejam mate, and doa.. istighfar.. biler rase tenag, aku jeling kat anjng tu, nk tgok kot2 la tuan die angkat die taruk kat tmpat lain, tp once aku jeling.. dupdapdupdap.. jntung tu laju jer berlari.. isy! seram.. cmtula keadaan aku selama lam train tu.. bile dgr jer, dh nak smpai PLYMOuth, berbunga2 hati aku.. and aLHMADULILLAH, aku selamat..
ALHAMDULILLAh..  walaupon phit, tp bermkna jugakla pengalaman tu.. and aisyah kate.. "JOdoh mu sokmo dgn anjingkan yein.." hohoh0o0.. aku tak nak~~~~

1 comment:

  1. amboiii dia..
    mngata kita yee~~
    arghh~~ at least i lari jugak~
    :P :P
    *chef ummi*

    ReplyDelete

salam terima kasIh..

...TERiMA Kasih diHUlurkaN keRAna Sudi menJEngukkan Diri DiLAman SeSaWAng yang BersaWang INi...
Lots of Love..
~~ayein~~