ASSaLAmUAiKuMM.....

salam ukhuwah dihulur mendahului diriku...
ahlan wasahlan ya sahabat....
pelabuhan sauh tintaku di laman ini membawa seribu satu makna yang mendalam bagi hidup ku..
memberi sejuta satu erti dalam perjalananku menujuNya..
pencarian sebutir permata hitam di dasar laut keimanan akan ku teruskan,... walau ape pon yang akan aku tempuhi... akanku gigihkan jua demi cintaMu..... insyallah..

Sunday, March 4, 2012

of rasa Vs Hati

susahnya nak jaga hati..
susahnya Ya ALLAH. bukan aku nak mengeluh, cuma aku ingin mengadu, mengadu pada YANG MAHA HAK lagi MAHA MEMAHAMI.
dalam aku berjaga2 tuk mengawal sekeping hati yang satu ini, aku tewas jua. sungguh, aku gagal!
aku terbabas terus tersadung dan aku terjelepuk di tanah yang gersang. aku hairan, kemana perginya diri aku yang dulu. tertanya2 sendirian. pelik! aku hilang dalam diri sendiri. apa yang telah merubah aku? mugkinkah kerana kitaran waktu atau kerana revolusi persekitaran disekelilingku? mugkin jua kerana KELOMPONGAN pada IBADAH2 ku? ya ALLAH. NAuzbillah..
perasaan sekarang bercampur baur. tak tahu ape yang sedang berlaku. kerana apa dan mengapa, aku sendiri kurang mengerti.  cepat sungguh aku sensitive dgn individu tertentu. rase dikhianati tak tentu pasal. rasa macam nak difahami, rasa cam nak diberi perhatian, seribu satu macam rasa sehingga aku rasa sesak dan meresahkan. aku sendiri tk tahu puncanya dimana. aku bagai sudah tidak kenal siapa diri aku.aku umpama hilang dalam diri sendiri. mencari2 diri yang dulu. penuh dengan azam dan tekad. hidup dgn prinsip. putus asa jarang sekali datang bertandang dlm diri. tapi kini, aku rasa aku makin lemah. seringkali terpedaya dgn mainan perasaan sendiri.kenapa begini, sungguh, aku tiada jawapan yang pasti.

-----ya ALLAH, buangkanlah perasaan ni jauh2.. hilangkan rase yang bukan2 ni dlm diriku. Lorongkanlah aku jalan menujuMU. bantulah aku ya ALLAH. amin.-----

No comments:

Post a Comment

salam terima kasIh..

...TERiMA Kasih diHUlurkaN keRAna Sudi menJEngukkan Diri DiLAman SeSaWAng yang BersaWang INi...
Lots of Love..
~~ayein~~