ASSaLAmUAiKuMM.....

salam ukhuwah dihulur mendahului diriku...
ahlan wasahlan ya sahabat....
pelabuhan sauh tintaku di laman ini membawa seribu satu makna yang mendalam bagi hidup ku..
memberi sejuta satu erti dalam perjalananku menujuNya..
pencarian sebutir permata hitam di dasar laut keimanan akan ku teruskan,... walau ape pon yang akan aku tempuhi... akanku gigihkan jua demi cintaMu..... insyallah..

Saturday, January 7, 2012

butiran jernIH itu

merenung aku kedada langit mengharapkan segenggam kekuatan dariNya. aku merintih, aku merayu, berDoa padaNya yang Hakiki. pandangan ku kabur tatkala butiran jernih itu hadir menutupi kedua-dua kornea mata ini. yA Allah, pada siapa ingin ku meminta selain dari Engkau, ya Allah, tuhan sekalian makhluk. Berikan kami kekuatan dalam mengharungi dugaan ini ya Allah. berikan kami secebis ketabahan dan kesabaran agar terus teguh walau dipukul badai, terus gah berdiri walau ribut melanda, agar terus mampu bertahan walau setajam mana duri menusuk. Sungguh, kami hambaMu yang lemah ya Allah. kami tak mampu hadapi semua ni tanpaMu, tanpa pertolonganMu, tanpa kasihMu ya Allah.

..amin...

1 comment:

  1. orang yang diuji, tanda orang itu dekat dengan Rabbnya... ya Allah, bantulah kami melihat hikmah serta kemurahan rahmat dan kasih sayangMu dalam setiap ujian yang Kau hantarkan buat kami. Allahuakbar...Allah Maha Besar.

    ReplyDelete

salam terima kasIh..

...TERiMA Kasih diHUlurkaN keRAna Sudi menJEngukkan Diri DiLAman SeSaWAng yang BersaWang INi...
Lots of Love..
~~ayein~~